“KADINL HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINMASI DEVLETİN HÜKÜMLÜLÜĞÜNDEDİR”

İYİ Parti Muğla Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Gülgün Çolakoğlu,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajı yayımladı.SİNEM KAPLAN25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla...

“KADINL HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINMASI DEVLETİN HÜKÜMLÜLÜĞÜNDEDİR”

İYİ Parti Muğla Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Gülgün Çolakoğlu,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajı yayımladı.

SİNEM KAPLAN

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla İYİ Parti Muğla Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Gülgün Çolakoğlu, açıklamalarda bulundu. Çolakoğlu, “Kadın cinayetlerine, tacizlerine ve her türlü kadın hakkı istismarına karşı Partimiz İstanbul Sözleşmesi’nin yanındadır, bu sözleşmenin ve kadınların tam destekçisidir” dedi.

İYİ Parti Muğla Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Gülgün Çolakoğlu’nun açıklaması şöyle :

“Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu, 1999 yılında 25 Kasım tarihini, Kadıma Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etmiştir. Bu tarihin belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde 3 kız kardeşin fikirlerini ifade etmeleri sonunda boğazlanıp öldürülmesidir. Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin ‘Dünyadaki bütün kadınların haklarının güvence altına alınması devletlerin hükümlülüğündedir.’ açıklamasına rağmen maalesef dünyada ve ülkemizde kadın cinayetleri, tacizleri, hak ihlalleri artarak devam etmektedir. Hatta kadınlarımızın kazanılmış hakları geri alınmaya çalışılmaktadır. Ülkemizin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması bunun göstergesidir. Kadın cinayetlerine, tacizlerine ve her türlü kadın hakkı istismarına karşı Partimiz İstanbul Sözleşmesi’nin yanındadır, bu sözleşmenin ve kadınların tam destekçisidir. ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır!’ diyoruz ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz.”

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.