Marmaris alev aldı!!!

Marmaris alev aldı!Yaralar sarılmadan aynı yer yanıyor!Marmaris’te Armutalan Mahalesinde bir siteden çıkan yangın ormana sıçradı.  Alevler, İçmeler bölgesinde 27 Haziran’da çıkan ve yaklaşık 25 hektar ormanın kül...

Marmaris alev aldı!!!

Marmaris alev aldı!

Yaralar sarılmadan aynı yer yanıyor!

Marmaris’te Armutalan Mahalesinde bir siteden çıkan yangın ormana sıçradı.  Alevler, İçmeler bölgesinde 27 Haziran’da çıkan ve yaklaşık 25 hektar ormanın kül olduğu alana kadar ulaştı. Bakan Pakdemirli: “Marmaris’teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz.” açıklamasını yaptı. Yerleşim yerleri tahliye edilmeye başlandı.

MİKAİL ZEYBEK

Marmaris Armutalan Mahallesinde 13.05’te yangın çıktı. Alevlerin bir siteden çıktığı ve ormanlık alana sıçradığı öğrenildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün tüm ekipleri teyakkuza geçti. Kısa sürede yayılan yangına karadan ve havadan müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınma çalışmaları devam ediyor. Armutalan Mahallesinde başlayan ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangın,  27 Haziran’da İçmeler bölgesinde çıkan bir orman işçisinin şehit olduğu, yaklaşık 25 hektar ormanlık alanın kül olduğu bölgeye kadar ulaştı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: “Marmaris’teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz.” açıklamasını yaptı. Yangın bölgesine yakın yerleşim yerleri tahliye edilmeye başlandı.

MSB’DEN İHA DESTEĞİ

Milli Savunma Bakanlığı Marmaris’teki yangın söndürme çalışmalarına İHA, tanker ve arazöz ile destek verildiğini açıkladı. MSB açıklamasında “Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetlerimize ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlanmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 177 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.