MARMARİS YANGINI 7. GÜNÜNDE

KABUSU YAŞIYORTurizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. Farklı noktalarda yangın devam etti. Marmaris’te, Orhaniye ve Turgut Mahallesi kabusu yaşadı.Mikail ZeybekDoğa harikası coğrafyaya...

MARMARİS YANGINI 7. GÜNÜNDE

KABUSU YAŞIYOR

Turizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. Farklı noktalarda yangın devam etti. Marmaris’te, Orhaniye ve Turgut Mahallesi kabusu yaşadı.

Mikail Zeybek

Doğa harikası coğrafyaya sahip Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. Farklı noktalarda yangınlar devam etti. Marmaris’te’ devam eden yangınları kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Günün ağarmasıyla birlikte hava araçları da alevlerle mücadeleye başladı. Ekipler ve yöre halkı, yangına karşı seferber oldu. Yangın, Orhaniye, Turgut, Turunç’un bazı kısımları ile Kumlubük bölgelerinde etkisini hala devam ettiriyor. Doğa harikası bölgenin güzelliğini taçlandıran kızılçam ormanları alevlerin etkili olduğu bölgelerde tamamen kül oldu. Turistik mahalleler kül sağanağına maruz kaldı.

Marmaris genelinde devam eden yangınlara, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangın söndürme araçlarıyla alevlerle mücadele etmeye devam etti. Türkiye’nin birçok ilinden gelen desteklerle alevlere karşı savaşılıyor. Kontrol altına alma çalışmaları bir haftadır yoğun bir şekilde sürüyor. Polis ve Jandarma ekipleri de gerek TOMA’larla gerek personeliyle hem halkın güvenliğini sağlayamaya hem alevlere karşı mücadele etmeye devam etti. Alev savaşçılarına, sağlık ekipleri sık sık destek everiyor. Kurtarma ekipleri, alevlerden etkilenen hayvanları kurtarıp, güvenli bölgelerde oluşturulan barınaklara götürüyor.

İSPANYOL UÇAKLARI KUMLÜBÜK’TE

Turunç’ta devam eden yangın Kumlubük bölgesine de sıçradı. Ekipler alevlerle mücadele ederken İspanya’dan iki yangın söndürme uçağı ve ekibi Dalaman Havalimanına indi. Gelir gelmez önce Köyceğiz’deki yangına müdahaleye giden uçaklar, Marmaris bölgesine uçtu. İspanya’nın yangın söndürme uçakları daha sonra Kumlubük’teki yangına müdahale etti. Marmaris’te yangının devam ettiği bölgelerde vatandaşlar önlemler almaya devam ederken, yangın söndürme ekiplerine de yardım ediyor.

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.