MARMARİS VENEDİK'E DÖNDÜ

Marmaris ilçesinde sel ve su baskınlarına neden olan yağışın geride bıraktığı izlerin silinmesi için çalışmalar devam ediyor. Yağış sırasında Marmaris cadde ve sokaklara Venedik’e döndü. Marmaris’te metrekareye 218...

MARMARİS VENEDİK'E DÖNDÜ

Marmaris ilçesinde sel ve su baskınlarına neden olan yağışın geride bıraktığı izlerin silinmesi için çalışmalar devam ediyor. Yağış sırasında Marmaris cadde ve sokaklara Venedik’e döndü. Marmaris’te metrekareye 218 kilogram yağış düştü.

Marmaris’te Cuma günü sabah saatlerinde başlayan yağmur öğle saatlerinde şiddetini arttırdı. Kuvvetli yağış ara vermeden saatlerce devam etti. Mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen yağış nedeniyle duble yoldaki su giderleri patladı. Karayolunda şelaleler oluştu. Karayolundan ve dağdan gelen sular bir anda şehir merkezine doldu. Yeni Yol Caddesi sular altında kaldı.Ulusal Egemenlik Caddesi, Kordon Caddesi, Eski Datça Yolu, Yeni Datça Yolu ile Kapalı Çarşı’da su baskınları oluştu.Kordon Caddesi’nde bulunan Marmaris Kaymakamlık Binası’nda vatandaşlar mahsur kaldı.

Hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışa karşı Marmaris Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Mariç BELBİR ekipleri seferber oldu. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü’nün verilerine göre, Marmaris’e 24 saatte 218 kilogram yağış düştü.

Sokaklar Venedik’e döndü

Marmaris'te birçok sokak ve cadde yağmur suları nedeniyle göle döndü. Araçlar yolda ilerlemekte zorlanırken, bir anda bastıran dolu nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Marmaris merkezde bulunan sokaklarda su taşkınları meydana gelirken, logarlar taştı, sokaklar sularla doldu. Marmaris merkez ile birlikte İçmeler, Armutalan beldelerinde bulunan birçok bölgede de su taşkınları oldu. Bazı iş yerlerinde küçük çaplı hasarlar oluşurken, araçlar ise yarıya kadar sular altında kaldı. Birçok otomobil sokaklardan geçmekte zorlanırken, bir araç ise arızalanınca sürücü zor anlar yaşadı.

Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

İlçede yağış hayatı felç ederken ceviz büyüklüğünde yağan dolu görenleri şaşırttı.

Yağış ve dolu, yaşamı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışı da vatandaşları zor durumda bıraktı. Aniden bastıran dolu yağışından korunmak isteyen vatandaşlar dükkanlara ve araçlarının içine kaçarak korunmaya çalıştılar.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.