Marmaris tarıma dönüyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ekim yapılmayan tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandırmak üzere Muğla İl Gıda Tarım Müdürlüğü ile Marmaris İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü ortak çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında...

Marmaris tarıma dönüyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ekim yapılmayan tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandırmak üzere Muğla İl Gıda Tarım Müdürlüğü ile Marmaris İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü ortak çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında Turgut Mahallesi’ndeki patates tarlasında ilk hasat yapıldı.

Marmaris’te atıl kalan tarım arazilerini değerlendirmek ve tarım üretimini yeniden canlandırmak için geliştirilen proje kapsamında Demonstrasyon tarlaları açıldı. Tarlalarda öncelikli olarak patates ve yer fıstığı, adaçayı ekimleri yapıldı. Turgut’ta açılan Patates tarlasının hasat dönemi için de bir toplantı düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda tarla sahibi

Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi bir konuşma yaparak projeyle ilgili bilgi verdi. Çiftçi patates yanında yerfıstığı ve adaçayı ekimi yaptıklarını da belirtti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici de tarımın önemine dikkat çekti. Ekici, Marmaris’te turizme yönelim olduğu için tarımın azaldığını kaydetti ve üretmenin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından, Cengiz Akdeniz’in demonstrasyon tarlasına gidilerek hasat yapıldı. Hasat sırasında Çiftçi Cengiz Akdeniz, İl Müdürü Nazif Ekici’den çalışmalarının diğer köylülere de yayılması temennisinde bulundu. Ekici, ekim çalışmalarına 21 çeşit patatesle başladıklarını zaman içinde çeşitleri azaltarak bölgeye en uygun türün saptanacağını kaydetti.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.