Marmaris riskli döneme girdi

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, yangın sezonunun başlaması nedeniyle yemek düzenledi. Yemekte tüm personel bir araya gelerek moral depoladı.Haziran ayı ile birlikte yangına riskli döneme girildi. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü,...

Marmaris riskli döneme girdi

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, yangın sezonunun başlaması nedeniyle yemek düzenledi. Yemekte tüm personel bir araya gelerek moral depoladı.

Haziran ayı ile birlikte yangına riskli döneme girildi. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, sezon öncesi personele moral yemeği düzenledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek kısa bir konuşma yaparak yangınlara karşı gerekli bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek yangınsız bir sezon diledi.

Marmaris Kaymakamı Kamil Köten de sezonun başarılı geçmesini temenni etti. Köten , "Yaptığınız mücadele, verdiğimiz hizmet milli bir hizmettir. Hem ülkemizin en önemli doğal değerlerini, güzelliğini, hem de milyonlarca canlının varlığını koruyorsunuz. Dolayısıyla hem ilahi anlamda, hem milli anlamda çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Bu görev sadece Orman İşletme Müdürlüğümüzün ve çalışanlarının görevi değil, tüm milletimizin bütün kurumlarımızın ortak görevi. Erken ihbar çok önemli. Vatandaşlarımızın göstereceği hassasiyet, orman varlığımıza sahip çıkmamıza büyük katkı sağlayacaktır. Vatandaşlarımızdan, herhangi bir duman, alev gördüklerinde hemen ihbarda bulunmalarını istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Marmaris Müftüsü Hasan Ersöz, dualar okudu. Etkinlik kapsamında kurban kesildi.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 1 helikopter, 10 arazöz, 5 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı, 5 hizmet vasıtası, 1 dozer ve 1 grayder bulunduğu belirtildi. Dört bir yanı zümrüt yeşili kızılçam ormanlarıyla çevrili ilçede ayrıca 3 yangın gözetleme kulesi, helikopterlerin su alabileceği 7 yangın havuzu bulunuyor.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.