Marmaris Müftülüğü kadınları camiye davet etti

Turizmin gözde merkezlerinden Marmaris'te dün Cuma Namazı'nda okunan Cuma Hutbesi'nde Müftülük kadınları camiye davet etti.Turizm sezonunun sonunun yaklaşıldığı şu günlerde vatandaşlar camiye akın ederken cemaat camiye sığmadı....

Marmaris Müftülüğü kadınları camiye davet etti

Turizmin gözde merkezlerinden Marmaris'te dün Cuma Namazı'nda okunan Cuma Hutbesi'nde Müftülük kadınları camiye davet etti.

Turizm sezonunun sonunun yaklaşıldığı şu günlerde vatandaşlar camiye akın ederken cemaat camiye sığmadı. Marmaris Kapalı Çarşı'da bulunan Yeni Camii'de vatandaşların bir kısmı Cuma Namazını sokakta kıldı.

Müftülük tarafından hazırlanan hutbede bu hafta haccın önemi cemaate anlatılırken Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan "hanımların namazlarını camide kılması" projesi de cemaate aktarıldı. Marmaris İlçe Müftülüğü'nce her camide bayanlar için ayrı yerler tahsis edildiği belirtilerek cemaatle namaz kılmanın daha faziletli ve sevap olduğu bir çok bayanın da camiye gelmediği için bu sevaptan mahrum kaldığı dile getirildi. İmamlar hutbede erkeklere seslenerek "bir çok hanım çeşitli nedenlerle camiye gelmiyor. Bir süre önce cuma namazlarını bayanların da cemaatle kılıp sevap kazanması için uygulama başlattık. Bu uygulamamız vakit namazlarında da geçerlidir. Nasıl Kabe'de hanımlarımız cemaatle namazlarını kılıyorsa camilerimizde de cemaate katılıp daha çok sevap kazanabilirler" diyerek hanımların camiye gelmesi istendi.

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.