MARMARİS KENT KONSEYİ: “Sistem Sinpaş’ı durduracağına bizi gözaltına alarak yıldırmaya çalışıyor”

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Sinpaş tarafından yapılması planlanan Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi ile ilgili olarak ÇED gerekli değildir kararının iptalinin ardından inşaatın...

MARMARİS KENT KONSEYİ: “Sistem Sinpaş’ı durduracağına bizi gözaltına alarak yıldırmaya çalışıyor”

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Sinpaş tarafından yapılması planlanan Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi ile ilgili olarak ÇED gerekli değildir kararının iptalinin ardından inşaatın Marmaris Belediyesi'nce mühürlenmesine rağmen çalışmalarının devam etmesine Marmaris Kent Konseyi ve çevreciler suç duyurusunda bulundu.

Marmaris Kent Konseyi’nce, Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yat.  Ort. A.Ş.  tarafından yapılması planlanan “Marmaris Kızılbük  Resort  Otel  ve Devremülk”  projesine verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için açılan dava geçtiğimiz Temmuz ayında görülmüş ve mahkeme ÇED gerekli değildir kararının iptaline karar vermişti.

Mahkemenin iptal kararına rağmen inşaat faaliyetlerine devam eden şirketin faaliyetleri Marmaris Belediyesi’nce durdurulmuştu. İnşaatın mühürlenmesine rağmen çalışmaların devam etmesi birçok kesimin tepkisine neden oldu.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) mahkeme kararı ve mühüre rağmen faaliyetlerine devam eden şirket hakkında Marmaris Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

İçerideki çalışmaların devam ettiğine dair görüntüler olduğunu söyleyen, Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, 6 kurum yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacakları kaydetti. Gözaltıların kendilerini yıldırtmayacağını söyleyen Beytekin, “ÇED gerekli değildir kararına açtığımız davayı kazandık. Yangında, inşaat yasağında dahi çalışmaya devam eden Sinpaş mahkeme kararına rağmen çalışmaya devam ediyor. Borsaya ‘ben çalışmıyorum’ diye bildiriyor fakat içeride görüntülerde var yüzlerce işçi çalışmaya devam ediyor.

6 KURUM YETKİLİLERİNE SUÇ DUYURUSU

Sanki bu kentin sahibiymiş gibi valiliğin, kaymakamlığın, emniyetin kim varsa hepsinin sahibiymiş gibi Sinpaş büyük bir küstahlıkla hem bizi şikayet ediyor hem de kanunlara aykırı olarak çalışmaya devam ediyorlar. Muğla Valiliği, Çevre Şehircilik yetkilileri, suçu önlemeyerek görevini kötüye kullanan emir verme yetkisine sahip kolluk yetkilileri için, mahkeme kararına rağmen inşaatını sürdüren Sinpaş ve GYO yetkilileri için, Marmaris Milli Park Müdürlüğü yetkilileri için ve orda inşaatı fiilen yürüten Anadolu Anadolu Sinerji İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilileri için suç duyurusunda bulunuyoruz.

“SİSTEM SİNPAŞ’I DURDURACAĞINA BİZİ GÖZALTINA ALARAK YILDIRMAYA ÇALIŞIYOR”

Biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Her söylemimiz doğru çıktı. Orası milli park dedik bu kapıyı kaldırın dedik ve o kapı dün kalktı. Biz içeri girdiğimizde baktık ki Sinpaş içeriye bir kapı daha koymuş. Onun önünde nöbete başladık fakat dün akşam 2911’e muhalefet diyerek oradaki 3 arkadaşımızı gözaltına aldılar ve ifadelerini aldılar. Yasalar herkese bağlar. Eğer bir ülkede adalet yoksa ve adalet uygulanmıyorsa o ülkede hiçbir şeyin doğru olma şansı yok. Biz bir hukuk mücadelesi veriyoruz ve kanunlar kapsamında itirazlarımızı yapıyoruz. Fakat sistem orada kanun tanımayan Sinpaş’ı durduracağına bizi gözaltına alarak yıldırmaya çalışıyor. Unutmasınlar biz bu işlemlerle yılmayız. Önümüzde 2 tane ruhsat davası var. O davalarda da kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

“MİLLİ PARK ALANINA GİRİŞ ENGELLENİYOR”

MUÇEP adına basın açıklamasını okuyan Candan Süsoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sinpaş ve Kızılbük GYO hukukun üstünde midir? Değilse bu şirketlerin hukuksuzluğuna neden izin veriliyor. Marmaris Kızılbük’te Milli Park alanı içerisinde Sinpaş ve Kızılbük GYO A.Ş. tarafından yürüten ve Marmarisli yurttaşlar tarafından yürütülen davada Muğla 3.İdare Mahkemesi Muğla Valiliği tarafından verilen ÇED gerekli değildir kararını iptal ederek yürütmesini durdurmuştur. Mahkeme kararından sonra Marmaris Belediyesi’de inşaat sahasının girişini mühürleyerek inşaat faaliyetini durdurduğunu ilan etmiştir. Ancak mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına ve belediyenin inşaatı mühürlemesine rağmen Sinpaş ve Kızılbük GYO mühürü sökerek inşaat faaliyetlerine ve yurttaşların milli park alanına girişini engellemeye devam etmektedir.”

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.