Marmaris heykellerle güzelleşiyor

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Marmaris'te, park ve meydanlar heykellerle süslendi. Kentte yapılan iyileştirme çalışmalarının ardından peyzaj çalışmalarıyla göz dolduran alanlar heykeltıraşların sanat...

Marmaris heykellerle güzelleşiyor

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Marmaris'te, park ve meydanlar heykellerle süslendi. Kentte yapılan iyileştirme çalışmalarının ardından peyzaj çalışmalarıyla göz dolduran alanlar heykeltıraşların sanat eserleriyle yeni bir boyut daha kazandı. Daha önce dere yataklarının genişletilerek kentin ani sel baskınlarına maruz kalmaması için önlemler alan Marmaris Belediyesi, iyileştirme çalışmalarının ardından göze hitap eden çalışmalara da imza atıyor. Peyzaj çalışmaları ile kent yaşayanları kadar turistlerden de övgü alan belediye, çalışmalarını heykellerin montajıyla sonlandırıyor.

Geçtiğimiz kış yapımı tamamlanan Karadere'nin Tepe Mahallesi 48. Sokak'tan geçtiği noktaya "sokak çalgıcıları" isimli heykel monte edildi. 19 Mayıs Gençlik Meydanı'ndaki şelaleye de "balık tutan dede ve torunu" heykeli monte edildi. Fen İşleri Müdürlüğü, son olarak Türkmenistan Parkı'na bakımı yapılan "balıkçı adam" heykeli yerleştirdi. Merhum heykeltraş Tankut Öktem'im eseri olan "balıkçı adam" yeniden Marmaris'teki yerini aldı.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.