Marmaris Hataylılar Derneği’nden saldırıya kınama

Marmaris Hataylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri düzenledikleri basın toplantısıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen hain saldırıyı kınadı.Marmaris Hataylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde...

Marmaris Hataylılar Derneği’nden saldırıya kınama

Marmaris Hataylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri düzenledikleri basın toplantısıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen hain saldırıyı kınadı.Marmaris Hataylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen basın açıklamasına Marmaris Hataylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Sarıbey'in de aralarında bulunduğu çok sayıda dernek üyesi katıldı. Sarıbey yaptığı açıklamada Hatay'daki vatandaşların asırlardır Müslüman, Hıristiyan, Yahudi, Alevi, Sünni, Şafi, Türk, Kürt, Arap, Ermeni ayrımı yapılmadan kardeşlik ve huzur içerisinde yaşadıklarını belirtti.

Sarıbey, Hatay'ın geçmişten beri barışın, huzurun, hoşgörünün, medeniyetin, kardeşliğin beşiği olarak tarihte yer almış, bu müstesna yerini korumaya devam etmekte olan bir il olduğunun altını çizdi. Sarıbey sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bizler Hatay’dan binlerce kilometrelerce uzakta olsak da kalplerimizin yarısı Hatay’da atmaktadır. Zira Var olduğumuz yerdir Hatay ve Canlarımız, Kanlarımız, Sevdiklerimiz orada yaşamaktadır. 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 13. 45 sıralarında Hatay İlimize Bağlı Reyhanlı İlçesinde 600 metre arayla iki ayrı noktada meydana gelen hain saldırıyı olaydan çok kısa süre sonra üzülerek haber aldık. Tahrip gücü yüksek patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen Patlamalarda ilk açıklamalara göre 46 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini birçoğu ağır olmak üzere yüzlerce vatandaşımızın, kardeşimizin yaralı olduğunu öğrendik. Enkaz altında yanmış ve parçalanmış cesetlerin varlığı, kimlik tespit çalışmalarının sürüyor olması hepimizi tedirgin etmektedir.

Biz, Marmaris’te yaşayan, çalışan, üreten ve sayısı 3000 civarındaki Hataylılar adına bu hain saldırıyı düzenleyenleri, onlara yardım ve yataklık edenleri nefretle lanetliyoruz, kınıyoruz ve Allah sizi ve destekleyicilerinizi kahretsin diyoruz. Reyhanlı’mızda ve Hatay’ımızda halk üzüntü ve panik içerisindedir. Bizler akrabalık bağlarımız olan kardeş Suriye Devleti ile savaşa girilmesini de kesinlikle istemiyoruz. Dileğimiz; Hatay’ımızın huzurunu ve sükûnetini bozanların, bu haince ve alçakça saldırıyı düzenleyen aşağılık şerefsizlerin ve destekçilerinin en kısa sürede yakalanıp en ağır şekilde cezalandırılmalarının sağlanmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Reyhanlı ilçemizdeki hain saldırıda hayatını kaybeden masum kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına, hemşerilerimize ve tüm Milletimize Başsağlığı ve sabırlar diliyoruz"

Başkan Sarıbey yaptığı açıklamanın bir örneğini Başbakana, Sayın TBMM Başkanına, Sayın İçişleri Bakanına, Sayın Adalet Bakanına ve Hatay milletvekillerine de mektup olarak gönderdiklerini de belirtti.

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.