Marmaris Hastanesinin arsası tahsis edildi

Marmaris Beldili Mahallesinde yapılacak olan 125 yataklı hastanenin Arsa Tahsis Protokolü, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün da katılı ile düzenlenen imza töreni ile gerçekleşti.Yaz...

Marmaris Hastanesinin arsası tahsis edildi

Marmaris Beldili Mahallesinde yapılacak olan 125 yataklı hastanenin Arsa Tahsis Protokolü, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün da katılı ile düzenlenen imza töreni ile gerçekleşti.

Yaz aylarında nüfusu 200 bin kişiye ulaşan Muğla’nın Marmaris ilçesindeki devlet hastanesinin yetersiz kalması nedeniyle 4 yıldır Beldibi Mahallesinde Milli Parklar sınırları içinde kalan alana yapılması planlanan 125 yataklı Devlet Hastanesi arazisinin tahsis protokolü Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel’in de katılımı ile gerçekleşti. Protokole, Sağlık Bakanlığı adına İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ve Orman Su İşleri 4. Bölge Müdür Yardımcısı Melikunnas Özkaya arasında imzalandı.

Protokol töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, “Marmaris’te sağlık açısından iyi bir hizmet verecek binamızın yapılacağı arsanın protokolü bugün imzalanacak. İki Milletvekilimiz de ham Sağlık Bakanlığı, hem de Orman ve Su İşleri Bakanlığımız nezdinde bu hastanenin yapılması konusunda bizlerden daha fazla çalıştılar. Bu kurumlar arası bir tahsisi ve alan Milli Park alanı idi. Üzerinde teknik çalışmalar yapıldı. Bugün de iki kurumumuz arasında arsa tahsisi protokolü Milletvekillerimizin de huzurunda yapılacak” dedi.

“Milas Hastanesinin ihalesi yapılıyor”

Parti Muğla Milletvekili Hasan Özer, Muğla’nın yaz ve kış nüfusunun farklılık gösterdiğini söyledi. Milletvekili Özyer, “Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi ilçelerimiz yaz aylarında yoğun olarak turizmin yaşandığı ilçelerimiz. Mevcut hastanelerimiz yetersiz. Buradan Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. Merkez’deki hastane, ihalesi yapılan Bodrum Devlet Hastanesi, önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak Milas Devlet Hastanesi, mülkiyet sorunu çözülen Marmaris Devlet Hastanesi gibi sağlık kurumlarının bölgemize kazandırılması çok önemli. Seydikemer ilçemizdeki hastane sorununu da inşallah en kısa zamanda çözeceğiz, Bunların tamamı faaliyete geçtiği zaman Muğla’mızın sağlık açısından önemli bir sorunu en aza indirilmiş olacak” dedi.

Öztürk: 4 yıldır üzerinde çalışıyoruz

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise bugünün çok özel bir gün olduğunu söylerken, 4 yıldır bu alanın Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için çalıştıklarını belirtti. Öztürk, “Bu konuda Sağlık ve Orman Su İşleri Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu proje Marmaris halkımızın uzun süredir beklediği bir proje idi. Yer tahsisi ile ilgili bir sıkıntı vardı. Hastane yapılacak alan sadece hastane olarak kalmayacak. Orada bir spor salonu projemiz var, Gençlik Merkezi projemiz ve tartan pistten oluşan bir projemiz var. Bana göre Muğla’mızın tüm ilçelerinde sağlık anlamında bir yatırım yapılıyor. İş yapılmadan önce ne zaman yapılacak diye herkes soruyor, ama ihaleden sonra kimse arayıp sormuyor” dedi.

“Kentin mimarisini bozacak yapılaşma olmayacak”

AK Parti Milletvekili Öztürk, Bodrum ve Marmaris’te mevcut hastanelerin yerine TOKİ tarafından binaların yapılacağı iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Marmaris’te yeni hastane sonrası eski hastanenin yerine TOKİ yapılacak gibi iddialar var. Tam tersine hastanenin o şekilde kalmasını ve orada sağlık turizmine katkı verecek tesislerin olmasını istiyoruz. Bu alanı ne TOKİ’ye vermeyi düşündük, ne de o alanda başka bir yapılaşma olacak” dedi.

Marmaris Beldibi Mahallesinde yapılacak 125 yataklı Devlet Hastanesi alanında Orman Bakanlığı’na ait lojman ve arşiv binalarının bulunması nedeniyle bu binaların Milli Parklar Müdürlüğü tarafından belirlenecek alana yapılması neticesinde tahsis gerçekleşti. Bakanlıklar arası yapılan görüşmelerde yaklaşık 30 bin m2 arsa üzerine talep edilen 24 adet lojman ve bir sosyal tesis binası ile ilgili düzenlenen protokol ilgili kurumların müdürleri arasında imzalandı.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.