Marmaris, Çin’de tanıtılacak

Marmaris'in kardeş şehri Çin'in Jinan Kenti, Marmaris'e Çinli turist göndermek için de çalışma başlattı.Çin'in Shandong Eyaleti'nin en büyük turizm acentelerinden biri olan Shandong Travel Agency, Jinan'da bütün Çin'e tanıtım...

Marmaris, Çin’de tanıtılacak

Marmaris'in kardeş şehri Çin'in Jinan Kenti, Marmaris'e Çinli turist göndermek için de çalışma başlattı.

Çin'in Shandong Eyaleti'nin en büyük turizm acentelerinden biri olan Shandong Travel Agency, Jinan'da bütün Çin'e tanıtım yapacak Marmaris Tanıtım Ofisi için Marmaris Turizm Birliği ile anlaşma imzaladı. Tüm giderleri acente tarafından karşılanacak tanıtım ofisi için anlaşmaya Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Shandong Travel Agency'nin 2. yetkilisi Li Yong imza attı.

Çinlileri'nin denizle dağların buluştuğu yerlerin kendilerine şans getirdiklerine inandıkları için Marmaris'in önemli bir yer olduğunu belirten Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Jinan ve Marmaris Belediyeleri'nin kardeş şehir anlaşmalarının ardından pek çok aktif faaliyetlerimiz oldu. Jinan kenti Shandong eyaletinin başkenti ve 6 milyon nüfusa sahip. Kardeş şehir ilişkilerinin sürekliliği ve açılımı sağlandığı takdirde çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bugün gelinen nokta itibariyle turizm kenti olan Marmaris'in ülkemize bu kadar uzak bir mesafede olan bir ülkeye açılması gerçekten çok önemli bir adım diye düşünüyorum. Umuyorum ki çok yoğun bir nüfusu olan Çin'de yaşayan insanların tarih-kültür turizmi adına dünyada isim yapmış turizm çerçevesi içerisinde Marmaris'i de içine alması sebebiyle gerçekten onların adına da ilginç bir destinasyon olacağını düşünüyorum. Bu anlaşmanın Çinli dostlarımız ve Marmarisli turizmciler için hayırlı olmasını diliyorum " dedi.

Shandong Travel Agency'nin 2. yetkilisi Li Yong ise yaptığı konuşmada, "Bir analiz çalışması yaptık. Hazırlanan raporda Marmaris'in turizm açısından çok zengin bir bölge olduğunu gördük. Burası Çinli turistlerin ilgisini çekecek bir bölge. Bunun üzerine de çalışmalarımızı hızlandırdık ve anlaşma için Marmaris'e geldik" diye konuştu.

Anlaşma törenine Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Biriliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu temsilcileri ve İlçe Turizm Müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu törenin ardından Çinli firma temsilcileri Li Yong, Hou Jıng ve Yan Yon, Marmaris'te bir dizi incelemelerde bulundu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.