MARMARİS CHP'DE İSTİFA DEPREMİ

Marmaris’te CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Baysal ve ekibinde bulunan 150 kişi adayın atama yöntemi ile belirlenmesinden dolayı istifa etti.Cumhuriyet Halk Partisi’nden Marmaris belediye başkan aday adayı olan Mehmet...

MARMARİS CHP'DE İSTİFA DEPREMİ

Marmaris’te CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Baysal ve ekibinde bulunan 150 kişi adayın atama yöntemi ile belirlenmesinden dolayı istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Marmaris belediye başkan aday adayı olan Mehmet Baysal CHP Genel Merkezi'nin Marmaris’teki başkan adayını atama yolu ile belirlemesine tepki olarak partisinden istifa etti.

Mehmet Baysal ile birlikte Marmaris belediye meclis üyeliğine aday adayı olan Hasan Şencan ve Hakan Öner’in de istifalarını noter kanalı ile ilçe merkezine bildirdikleri öğrenildi. İstifa eden meclis üyesi aday adaylarının yanı sıra 150 civarında partilinin de istifalarını imzaladığı ve önümüzdeki günlerde istifa dilekçelerini doğrudan CHP genel merkezine sunacakları belirtildi.

CHP genel merkezini üyelerinin iradesine güvenmemekle suçlayan Baysal, Marmaris belediye başkan adaylığına atanan Acar için, “siz, CHP genel merkezinin vicdanında seçilmiş bir aday olabilirsiniz, ancak şunu unutmayın ki; Marmaris’in CHP’li üyelerinin vicdanında her zaman atanmış bir aday olarak kalacaksınız” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek istifa gerekçelerini ayrıntılı olarak açıklayacak olan Mehmet Baysal istifa gerekçelerini şu şekilde açıkladı; "Hepinizin bildiği üzere, 02 Eylül 2013 günü başvurusunu yapmış olduğum Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris Belediye Başkanlığı aday adaylığı süreci sonuçlanmıştır. Bu süreç içerisinde; aday belirleme yöntemine yönelik olarak CHP genel merkezi tarafından genel başkan yardımcıları nezdinde, yapılacağı sözü verilen üye bazında seçim yöntemi uygulanmamış ve Marmaris Belediye başkan adayı CHP genel merkezi tarafından atama yapılmak suretiyle belirlenmiştir. Ben ve birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımız her zaman Marmaris’in CHP’li üyelerinin seçtiği bir adayla yarışa çıkmak için mücadele ettik. Ancak gördük ki; CHP genel merkezi kendi üyelerinin iradesine güvenemedi. Doğrudan yapılan bu atamayı siyasi ahlak ve etik açısında doğru bulmamanın yanı sıra, kendi üyesinin iradesine dahi güvenmeyen bu partide daha fazla siyaset yapmanın doğru olmayacağına inandım ve CHP parti üyeliğinden istifa etme gereği hissettim. Bu kararımı da dün itibarı ile CHP Marmaris ilçe başkanlığına noter kanalı ile ilettim. Bu yola ilk çıktığımız gün söylediğim söz; kendi partimden aday olduğum takdirde yola devam edeceğim şeklinde idi ve bunun dışındaki hiçbir seçeneği aklımın ucundan dahi geçirmedim. Bugünden itibaren, verdiğim sözün gereği olarak hiçbir partiden başkan adaylığım ya da meclis üyeliği adaylığım söz konusu değildir. Ancak öte yandan, Marmaris’imizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gerekli her türlü girişimde bulunmayı sürdüreceğimi de belirtmek isterim. CHP’nin Marmaris belediye başkan adayına da buradan şunu söylemek istiyorum; siz, CHP genel merkezinin vicdanında seçilmiş bir aday olabilirsiniz, ancak şunu unutmayın ki; Marmaris’in CHP’li üyelerinin vicdanında her zaman atanmış bir aday olarak kalacaksınız."

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.