Marmaris CHP, olağanüstü kongreye gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Yönetimi görevi bırakarak olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.CHP Marmaris İlçe Yönetimi ,görevini parti içinde oluşturulan 5 kişilik komisyona bırakarak 18 Ekim’de olağanüstü...

Marmaris CHP, olağanüstü kongreye gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Yönetimi görevi bırakarak olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.

CHP Marmaris İlçe Yönetimi ,görevini parti içinde oluşturulan 5 kişilik komisyona bırakarak 18 Ekim’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Candan Yürekli, 30 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla aday adaylığı başvurularından kaynaklanan istifaların yönetimi zayıflattığını söyledi. Yürekli, parti tüzüğü gereği istifa edenlerin yönetime geri dönemediğini kaydetti.

Seçimlerin ardından bekledikleri kongre kararının Cumhurbaşkanlığı seçimi gerekçesiyle alınamadığını ifade eden Yürekli, "İlçe Yönetim Kurulu olarak olağanüstü kongre kararı almış bulunuyoruz. Kongrenin çok daha adil ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi için istifa ederek görevimizi 5 kişiden oluşan komisyona devrettik" dedi.

Gazetecilerin görevi komisyona devretmeleriyle ilgili sorusu üzerine ise Yürekli, böyle bir yöntemin ve temayülün partilerinde olduğunu kaydetti. Yürekli, partilerinde daha dinamik ve heyecanlı bir süreç yaşanabilmesi için kongre kararı aldıklarını bildirdi.

CHP İlçe Yönetimi olarak seçimlerden büyük başarılarla çıktıklarını anlatan Yürekli, partilerinin 2015 seçimlerinde ülke genelinde de benzer bir başarıyı yakalamasını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

İlçe yönetiminin görevi bırakmasının ardından, bir ay içerisinde olağanüstü kongrenin yapılacağı kaydedildi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.