Marmaris Bal Evi Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Marmaris Ticaret Odası tarafından yaptırılan bal evinin açılışını yaptı.Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Osmaniye köyündeki bal evi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın...

Marmaris Bal Evi Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Marmaris Ticaret Odası tarafından yaptırılan bal evinin açılışını yaptı.

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Osmaniye köyündeki bal evi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle açıldı. Açılış kurdelesini Bakan Günay ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı Mehmet Baysal kesti.

Bakan Günay, Osmaniye köyünde Marmaris Ticaret Odası tarafından yaptırılan bal evinin açılışında yaptığı konuşmada, çalışmadan, yorulmadan, üretmeden, kazanç elde etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Günay, "Bu sözler bugün ekonominin de demokrasinin de siyasetin de yönetimin de felsefesi. Demek ki eğer haysiyetli yaşamak istiyorsak onurlu, özgürlük içinde yaşamak ve geleceğimizi güvence altına almak istiyorsak çalışacağız, yorulacak, üreteceğiz ve geleceğimizi teminat altına alacağız. Bal sözcüğü Türkçe'de değişik deyimlerde de kullanılıyor. Anadolu insanı yaşadığı bütün çileyi ve sıkıntıyı 'Acıyı bal eylemek' diye ifade eder. Birinin sözüne karışacaksanız 'Sözünü balla kestim' dersiniz. Bal her zaman bir güzelliği ifade eder. Ama bazen balın bile yan yana gitmeyeceği durumlar vardır. 'Güzelle taş taşı, çirkinle bal yenmez' derlerdi eskiden. ya da ben daha çok severim, 'Alimle taş taşı, cahille bal yenmez' derler. Neden bunları söylüyorum? Balı kalitesiyle gerektiği gibi doğasını bozmadan üretmek gerekiyor. Balın doğasını daha çok sahiplenmek, doğaya uygun biçimde dünyaya bir marka haline dönüştürmeye ihtiyacımız var" dedi.

Günay, küreselleşen dünyada ayakta durmanın yolunun bir şeyin en iyisini yapmak olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Şimdi doğamızı daha çok sahiplenerek dünyaya bir marka çıkarma ihtiyacımız var. Muğla, bal üretiminde Türkiye'de ve dünyada önemli bir merkez. Bugün attığımız adım inşallah yakın gelecekte 'Muğla balı' diye dünyada aranan bir ürün olur. Bazen çok güzel ürünler üretiyoruz, ama ambalaj sunum sorunlarımız oluyor. Dünyada bunun örneklerini gördüm. Uluslararası ilişkilerimizde bazen hediyeler alınıyor, veriliyor. Bazen bir yerel ürünü son derece özel bir ambalajla, albenisi olan bir ambalajla görüyorum ve kıskanıyorum. Teneke kutularla ambalajı artık aşmalıyız. Yani sunumu daha nitelikli hale getirmeliyiz.''

Törende konuşmaların ardından Bakan Günay, Muğla Valisi Fatih Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve diğer katılımcılar tarafından bal evinin açılışı yapıldı. Daha sonra bal evini gezerek incelemelerde bulunan Bakan Günay'a bal ürünleri hediye edildi.

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.