Marmaris AK Parti’de toplu istifa

Marmaris AK Parti İlçe Yönetimi’nden 11 üye düzenledikleri basın toplantısıyla parti yönetiminden istifa ettiklerini açıkladı. Yönetim kurulu üyeleri istifa nedeni olarak, partinin Marmaris’te yerel ve Cumhurbaşkanlığı...

Marmaris AK Parti’de toplu istifa

Marmaris AK Parti İlçe Yönetimi’nden 11 üye düzenledikleri basın toplantısıyla parti yönetiminden istifa ettiklerini açıkladı. Yönetim kurulu üyeleri istifa nedeni olarak, partinin Marmaris’te yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısızlığı ve Parti yönetim kurulu üyesi Kenan Akkuş’un kentteki kaçak konutlarla ilgili yaptığı açıklamalar olduğunu kaydetti.

Pineta De Lüx otelde düzenlenen basın toplantısında istifa açıklamasını yönetim kurulu üyesi Ercan Güneştutar yaptı. Güneştutar şunları söyledi.“01 Kasım 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan İlçe kongresinde seçilen İlçe başkanı ve yönetim kurulu daha sonra, 30 Mart 2014 yerel seçimlerini hedef alarak çalışmalarına başlamış, genel merkezimizin parti politikalarını her zeminde etkin bir biçimde il başkanlığı ile koordineli bir biçimde çalışılarak halkımıza yansıtılmıştır.

“Parti geleneği istişare edilmedi”

Güneştutar açıklamasında yerel seçimlerde meclis üyelerinin belirlenmesi sürecinde parti geleneği olan istişare yapılmadığını belirterek şöyle dedi: “14 kasım 2013 tarihinde ilçe başkanının aday adayı olması sebebiyle boşalan ilçe başkanlığına 17 Aralık 2013 tarihinde atama ile göreve gelen ilçe başkanı ve yönetim kurulu 30 Mart 2014 yerel seçim çalışmalarına başlamıştır. Ancak yönetim kurulu üyeleri olarak bizler meclis adaylarının belirlenmesi sürecinin dışına itilerek parti geleneğimiz olan istişare anlayışından uzak kalınmıştır. Maalesef teşkilatımıza uzun yıllar hizmet vermiş kişiler bu oluşturulan mecliste yer almamış, buna rağmen seçimdeki başarısızlığın sorumlusu olarak yine teşkilat gösterilmeye çalışılmıştır. Bu anlayışın tezahürü olarak seçim sonuçlarında başkan adayımız yüzde 35, meclis üyesi adaylarımız yüzde 32 oy almıştır. Bu sonuçlar aynı aday ile girdiğimiz 2009 yerel seçim sonuçlarının 2 puan gerisinde kalmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kayda değer bir çalışma yapılamamış ve bu yüzden de yüzde 26.61 gibi düşük bir oy ile son 5 seçimin en düşük oranı alınmıştır.

“Akkuş hakkında tüzük işletilmeli”

Ercan Güneştutar, üstü kapalı olarak isim vermeden Ak Parti Yönetim Kurulu üyesi ve Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş’u eleştirdi.Güneştutar,”Bu süreçte yönetim kurulundan bir üyemizin hem mevcut hem de eski parti yöneticileri ile ilgili yaptığı açıklamalara kesinlikle katılmadığımızı da belirtmek isteriz. Ayrıca bu arkadaşımız hakkında parti tüzüğünün işletilmesi yönünde de yönetim kurulumuzdan 16 arkadaşımızın imzası ile İl başkanlığımıza bir başvurumuz mevcuttur” ifadesini kullandı.

“Parti yönetimi dinamik değil “

Yönetim Kurulu üyesi Güneştutar,”Yaşanan bu süreçlerde parti yönetimi olarak gündemi belirleyecek herhangi bir çalışma olmadığı gibi , bu süreçte yaşanan bir çok olayda seyirci durumuna düşmemiz , iktidar partisinin Marmaris’teki temsilcileri olarak bizleri üzmüştür. Yaşanan her 2 seçimdeki başarısızlık, gündemi ilgilendiren konulardaki sessizlik ve Ocak ayından beri rutin toplantıların dahi yapılamaması bizlerin siyasi anlayışına uymamaktadır.

Sonuçta Türkiye genelinde yüzde 52’lere ulaşan bir oy oranına sahip partimizin Marmaris teşkilatının da daha dinamik olması gerekmektedir. Tüm bu nedenlerden ötürü bugün burada olan arkadaşlarımla beraber yaşanan olumsuzluklara artık daha fazla ortak olmak istemediğimizden dolayı partimiz yönetiminden istifa ettiğimizi Marmaris kamuoyuna bildirmek istiyoruz. Partimize candan gönül veren neferler olarak hizmetimize devam edeceğimizi de bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.

AK Parti Marmaris İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeliğinden istfa edelerin isimleri şöyle: Müzeyyen Mine Artun, Müzeyyen Göncü, Engin Tmaer Mıhçı, Şaban Cengiz, Ercan Güneştutar, Ali Özenoğlu, Yemliha Coşkun, Nilgün Candan, Ceyhan Eroğlu, Ali Üzel, Mehmet Veysi Ağırman.

Öte yandan , AK Partili Marmaris Belediye Meclis Üyesi Hakan Yalçınkaya’nın bir hafta önce görevinden istifa ettiği ancak açıklanmadığı öğrenildi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.