Marmaris 2 günde 220 kez sallandı

Marmaris ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Bozburun açıkları olarak belirlediği deprem, saat 19.35'te meydana geldi....

Marmaris 2 günde 220 kez sallandı

Marmaris ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Bozburun açıkları olarak belirlediği deprem, saat 19.35'te meydana geldi. Yerin 11.1 kilometre derinliğinde olan depremde ilk belirlemelere göre hasar olmadı.

Bölgede 24 Kasım'da meydana gelen 4.4 şiddetindeki ilk depremin ardından bu akşam saat 19.35'e kadar merkez üssü Bozburun açıkları olan ve büyüklükleri 2.0 ile 4.8 olarak değişen 218 artçı sarsıntı kaydedildi.

Öte yandan; Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ndan yapılan açıklamada, bölgedeki deprem aktivitesinin bölgeye özgü normal fayların oluşturduğu bir aktivite olup, bu depremlerin deprem kümesi şeklinde başlayıp birkaç hafta veya ay boyunca azalan büyüklük ve sayıda devam edeceği kaydedilerek, "Başbakanlık AFAD olarak diğer bölgelerimizde de olduğu gibi deprem aktivitesi 7 gün 24 saat boyunca izlenmektedir. Yetkililerin uyarıları ve bilgilendirmeleri dışında diğer bilgilere itibar edilmemelidir" denildi.

Marmaris'te iki gündür meydana gelen depremlerin ardından paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokağa çıktı. İki günden beri tedirgin halde evlerinde beklediklerini belirten vatandaşlar, son yaşanan depremin ardından can güvenlikleri için bir süre dışarıda bekleyeceklerini söyledi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.