Marina ve Yat Turizminde

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’daki marinaların yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıda Marina ve Yat Turizmi masaya yatırıldı.HABER MERKEZİMarmaris Netsel Marina tesislerinde Vali Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin...

Marina ve Yat Turizminde

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’daki marinaların yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıda Marina ve Yat Turizmi masaya yatırıldı.

HABER MERKEZİ

Marmaris Netsel Marina tesislerinde Vali Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik ile birlikte Muğla’daki marina yöneticileriyle buluştu.

Marinaların genel sorunları ve çözüm önerileri ile başlayan toplantıda konuşma yapan Vali Çiçek “ilimizin turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için yapılan çalışmalarımızın arasında deniz turizmi ve dolayısıyla marina sektörü de yer almaktadır. Akdeniz havzasında stratejik bir coğrafi konuma ve özgün bir doğal güzelliğe sahip olan ülkemizde marinacılığın gelişmesi, uluslararası pazarlarda Muğla marinalarının avantaj, dezavantaj ve çekici özelliklerinin tespiti ve bu unsurların pazarlanmasına ilişkin stratejileri marina yöneticileri ile istişarede bulunduk. Gerekli altyapı çalışmalarını hızla tamamlayacağız. Uluslararası pazarlarda varlık göstermeye başlayan ve parlayan bir yıldız olarak tanımlanan marinalarımız için önce Avrupa sonra da dünya pazarlarını hedefliyoruz” dedi.

Marina sektörünün gelişmesi için doğayı korumak gerektiğini vurgulayan Vali Çiçek “Muğla bulunduğu konum itibari ile dünyada denizcilik alanında ana cazibe noktalarından birisi olarak yer almaktadır. Muğla, sahip olduğu doğası, iklimi ve coğrafyası ile yat turizmi ve marinacılıkta hak ettiği yere gelmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. İlimizin doğasını koruyarak kullanacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.