Maktul yakınları müebbet istedi

Fethiye’de iki ayrı kamyoncuyu av tüfeği ile bir çobanı da yakarak öldürdükleri iddiası ile yargılanan ikisi tutuklu toplam 4 kişinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına devam edildi. Geçtiğimiz duruşmada suç...

Maktul yakınları müebbet istedi

Fethiye’de iki ayrı kamyoncuyu av tüfeği ile bir çobanı da yakarak öldürdükleri iddiası ile yargılanan ikisi tutuklu toplam 4 kişinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına devam edildi. Geçtiğimiz duruşmada suç dosyaları birleştirilen davanın bu duruşmasında maktul yakınları katillerin müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını istedi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya geçtiğimiz duruşmada mahkeme düzenini bozan davranışları nedeniyle duruşma salonundan çıkartılan ve bu duruşmaya alınmaması kararı verilen katil zanlısı İsmail Y., getirilmedi. Tutuklu sanık Salim O.’nun yanı sıra tutuksuz sanıklar Mehmet Ç. ile Yıldırım K. ise hakim karşısına çıktılar. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılan maktul yakınları katillerin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmalarını istediler.

Dosya kapsamındaki CD ve GSM telefon görüşmeleriyle ilgili kayıtların bilirkişilere teslim edilip raporlarının beklenmesi nedeniyle duruşma ileri tarihe ertelenirken Salim O. ve İsmail Y.’nin tutukluluklarının devamına karar verildi.

İki kamyoncuyu av tüfeğiyle bir çobanı da yakarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan İsmail Y.(31) ile Salim O.(35), üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyorlar.

Fethiye'nin Kemer Beldesi Karabel Mevkii’nde 12 Ağustos 2011'de kamyonuyla yük taşıyan 48 yaşındaki Mustafa Borazan av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. 9 Ekim 2011'de ise Isparta'dan Fethiye'ye kamyonuyla yük getiren 41 yaşındaki Osman Sevinç aynı mevkide yine av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetler güvenlik güçlerince araştırılırken, 30 Kasım 2011'de iki olayın meydana geldiği bölgeye yakın Sahil Ceylan Köyü'nde, çobanlık yapan 56 yaşındaki Hüseyin Orpak'ın yakılmış cesedi bulunmuştu. Jandarma ekiplerinin araştırması sonunda, kamyon şoförleri Mustafa Borazan ve Osman Sevinç'i av tüfeğiyle, çoban Hüseyin Orpak'ı ise yakarak öldürdükleri gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 8 kişiden Salim O., İsmail Y. ve Mehmet Ç. tutuklanmıştı.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.