Maket Teknelere büyük ilgi

Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin yaklaşık 4 ayda yaptıkları tekne maketleri Fethiye’de sergilendi. Deniz Ticaret Odası Başkanlığı ve Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi işbirliğiyle...

Maket Teknelere büyük ilgi

Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin yaklaşık 4 ayda yaptıkları tekne maketleri Fethiye’de sergilendi. Deniz Ticaret Odası Başkanlığı ve Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi işbirliğiyle maket tekne yarışmasına katılan eserler Fethiye Evi önünde sergilendi.

Sergi büyük ilgi çekerken, yarışmaya katılan öğrenciler ileride gulet tekne mühendisi ve ustaları olmak istediklerini söylediler. Yarışmada Aykut Özdağ, Harun Çetin ve Harun Tolgalıoğlu’nun yaptığı Santa Maria isimli maket tekne birinci olurken, Recep Ömrügüzel, Muhittin Demir ve Mustafa Erçetin’in yaptığı Mezomorta isimli tekne ikinci oldu. Adem Erdir, Serkan Kuyuben ve Gökhan Koç isimli öğrencilerin yaptığı Barbaros isimli maket tekne de üçüncü olurken teknelerin Deniz Ticaret Odası Başkanlığı tarafından sergilenmesinin devam edeceği öğrenildi.

Öğrenciler denizciliği çok sevdiklerini, teknelerin boyuna göre maketleri ayarladıklarını belirterek, “4 ayda yaptığımız çalışmanın değerlendirilmesi bizleri mutlu etti. İleride bir mühendis, ya da iyi bir gulet ustası olmak istiyoruz. Yani Türk karasularındaki ve dünyaya açılacak tekneleri biz imal etmek istiyoruz" diye konuştular.

Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ender Suattok ise yaptığı açıklamada, “Okulumuz ve Deniz Ticaret Odası arasındaki proje ile öğrencilerimiz ilk kez maket tekne yarışması gerçekleştirdi. Fethiye, Göcek ve Bodrum’daki teknelerin yapımını yerinde gördüler. Tekne yapmayı öğrendiler. Biz şimdi bu projeyi Türkiye genelinde yaygınlaştıracağız" dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.