Mahkumlara meslek eğitimi

Muğla Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü Düğerek E tipi Kapalı cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için taş döşeme kursundan, kalebodur döşemeye kadar kurs düzenliyor.3 aylık kursun ardından kursu başarıyla bitiren...

Mahkumlara meslek eğitimi

Muğla Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü Düğerek E tipi Kapalı cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için taş döşeme kursundan, kalebodur döşemeye kadar kurs düzenliyor.

3 aylık kursun ardından kursu başarıyla bitiren mahkumlar, günlük 6 TL ücret karşılığında bakanlıkların Muğla’da yapacağı inşaatlarda çalışacak.

Muğla Valiliği ve Adalet Bakanlığının ortak projesinde geçmiş yıllarda cezaevlerinde bulunan mahkumlar, turizm merkezlerindeki koyları temizlemişlerdi. Muğla Düğerek E Tipi Kapalı Cezaevinde kalan mahkum ve tutuklular verilecek kurs sonrası günlük 6 TL karşılığında bakanlığın yapacağı inşaatlarda çalışacaklar. Muğla Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü cezaevinde tutuklu bulunan mahkumlar için yeni bir proje başlattı. Muğla Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü Muğla E Tipi Kapalı Cezaevindeki mahkumlar için taş döşeme, kale bodur döşeme, ağaç işleri ustalık kursları düzenliyor. Müdürlüğün açtığı bu kurslara katılan ve başarılı olan mahkumlar bakanlıkların Muğla il genelinde yaptıracağı inşaatlarda günlük 6 TL karşılığında çalışacak. Muğla Çalışma ve İş Kur Müdürü İlyas Sarıyerli, “Müdürlük olarak cezaevinde kurslar hazırladık. Cezaevlerinde bulunan mahkumlar bu kurslarda meslek öğrenecekler. Kursu başarı ile bitiren mahkumlar bakanlıkların Muğla il genelinde yapacağı inşaatlarda günlük 6 TL karşılığında çalışacak. Cezalarını tamamlayan mahkumlar tahliye olduklarında ellerinde meslekleri olmuş olacak” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.