Mahkeme 2. Kez durdurdu

Muğla Valiliği'nin İztuzu ve Sarıgerme plajları için tahliye emrine, Ortaca Belediyesi’nin açtığı iptal davasında, Muğla 2. İdari Mahkemesi 2. defa yürütmeyi durdurma kararı verdi. Oy çokluğu ile verilen karara göre davalı...

Mahkeme 2. Kez durdurdu

Muğla Valiliği'nin İztuzu ve Sarıgerme plajları için tahliye emrine, Ortaca Belediyesi’nin açtığı iptal davasında, Muğla 2. İdari Mahkemesi 2. defa yürütmeyi durdurma kararı verdi. Oy çokluğu ile verilen karara göre davalı tarafa savunmasını hazırlamak üzere 15 gün süre daha tanınacak.

Ortaca Belediye Başkanlığı'nın, İztuzu Plajı'nın kiralanmasının ardından Ortaca Kaymakamlığı aleyhine Muğla İdare Mahkemesine açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.

Plajın kiralanmasının ardından Ortaca Belediye Başkanlığı, Muğla İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması konusunda dava açmış ve 23 Haziran Pazartesi günü 2014/809 esas no ile görülen dosyaya göre yapılan duruşma sonunda, mahkeme yürütmenin durdurulması kararını vermişti. Kararda, "Dava konusu işlemin tahliyeye ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye 15 gün süre tanınmasına, 23 Haziran 2014 tarihinde oy çokluğuyla karar verildi" denilmişti.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.