Mahalle kavgasına referandumlu çözüm

Marmaris ilçesine bağlı Beldibi Belediyesi, semt sahasında spor aktivitesinde bulunan vatandaşlarla, gürültüden rahatsız olan vatandaşlar arasında çıkan tartışma ve kavgalara son vermek için referandum yapılmasına karar verdi.Beldibi...

Mahalle kavgasına referandumlu çözüm

Marmaris ilçesine bağlı Beldibi Belediyesi, semt sahasında spor aktivitesinde bulunan vatandaşlarla, gürültüden rahatsız olan vatandaşlar arasında çıkan tartışma ve kavgalara son vermek için referandum yapılmasına karar verdi.

Beldibi Belde Belediyesi Zübeyde Hanım Parkı’nda bulunan semt sahasının geleceğini belirlemek için mini referandum şeklinde anket çalışması yapacak. Belediye, vatandaşlardan gelen talep üzerine, Zübeyde Hanım Parkı’na iki yıl önce bir semt sahası yaparak, semt sakinlerinin hizmetine sunmuştu. Parka yapılan semt sahasında spor aktivitesinde bulunan vatandaşların gürültüsünden, çevrenin rahatsız olması dolayısıyla, kavgaya varan münakaşaların yaşanması üzerine, Beldibi Belediyesi bahse konu semt sahasını geçici olarak kullanım dışı bıraktı.

Sahadan rahatsız olanlarla, sahada spor yapmak isteyenlerin karşılıklı şikayetleri üzerine, Beldibi Belediyesi; çare olarak en demokratik çözüm şeklini uygulamaya karar verdi. Belediye görevlileri yaptıkları çalışma ile semt sahasının yakın çevresinde yetişkin 166 kişinin ikamet ettiğini belirledi. Hazırlanan oy pusulaları tespit edilen 166 kişinin evlerine bırakılarak, sahanın geleceği konusunu vatandaşın tercihine bıraktı. Sonuçların 14 Haziran tarihine kadar açıklanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli “Talep ve ihtiyaç üzerine, Zübeyde Hanım Parkı’na yaptığımız semt sahasının kullanımı, özellikle yakın çevrede oturan vatandaşlarımızla, sahayı kullananların tartışma ve kavgalarına sebep olması üzerine, sahanın kullanımını geçici olarak durdurduk. Bu sahanın geleceğinin ne olacağı konusunu vatandaşlarımızın belirlemesi için, mini referandum diyebileceğimiz bir anket çalışması başlattık. Sahanın çevresinde oturan 166 vatandaşımıza oy kullanma imkanı tanıdık. Vatandaşın tercihini, Belediye olarak elbet dikkate alacağız. Bu demokratik uygulamanın sonucuna vatandaşlarımızın da uymasını isteyeceğiz. Bu şekilde tartışmalara sebep olan semt sahasının geleceğini vatandaşın belirlemesini sağlayacağız. Sonuç şimdiden Beldemize hayırlı olsun" dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.