Mağdur köylülerin 2-B umudu

2B arazilerinin kullanım hakkı devri çalışmalarında, Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizm alanı ilan edilen zeytinliklerinin kendilerinden alınmaya çalıştığını ileri süren vatandaşlar seslerini AK Parti Muğla Milletvekili...

Mağdur köylülerin 2-B umudu

2B arazilerinin kullanım hakkı devri çalışmalarında, Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizm alanı ilan edilen zeytinliklerinin kendilerinden alınmaya çalıştığını ileri süren vatandaşlar seslerini AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Özden’e duyurdu. Özden, parti yöneticilerine durumun incelenip raporlaştırılması talimatını verdi.

Milas’a bağlı Kuzyaka, Karapınar, Alaçam ve Yaka köylerinde 833 adet 2-B arazisinin Kültür ve Turizm Bakanlığınca bölgenin ‘turizm alanı’ ilan edilmesi nedeniyle kullanım hakkını alamayan 833 vatandaş, seslerini AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden’e duyurdu.

Daha önce çeşitli kereler eylem ve ilgili bakanlıklara mektup yazarak tepkilerini dile getiren vatandaşlar, son olarak Milas’a bağlı Beyciler köyündeki bir programa katılan AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Özden’e ulaştı.

Özden, vatandaşların taleplerinin ardından AK Parti Milas İlçe Teşkilatı yöneticilerine söz konusu bölgede inceleme yapmalarını istedi.

İlçe Başkanı Bülent Demir ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet İnpınar beraberlerinde Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’yla Kuzyaka köyünde belirtilen zeytin alanlarında incelemede bulundu.

İncelemenin ardından parti organlarınca oluşturulacak rapor, önce Muğla Milletvekili Özden’e, Özden’in gerek görmesinin ardından da Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer ilgili birimlere ulaştırılacak.

Mağdur vatandaşlar adına gazetecilere açıklama yapan Hüseyin İnan, taleplerinin ardından inceleme yapıldığını belirterek, Köylülere ait olan yerlerin köylülere satılması için Milli Emlak Müdürlüğüne ecri misil paralarını ödedik. Fakat daha sonra öğrendik ki Kültür ve Turizm Bakanlığı 49 parselin köylülere satılmamasını istemiş. Buralara bakanlık tarafından el konulduğu ve satılmak istenmediği söylendi. Bizim başka bir yerimiz yok. Nereden yer alsın bu köylüler. Tapularımızı almak istiyoruz” diye konuştu.

Çok sayıda parselin dağlık arazide bulunduğunu ve yalnızca zeytin ağacının yetişebileceğini ileri süren İnan, “Buralar daha önce dağlık, taşlıktı. Büyüklerimiz buraları tarıma elverişli hale getirdi. Cüzi miktarlarla buraların köylüye geri verilmesi lazım. Burası bin dönümlük bir araziydi. Ama 300 dönümü satışa çıkarılmıyor. 800 kişinin bu alanlarda hakkı var” dedi.

İnan, “Umudumuz sayın milletvekili Özden’e ulaştırılacak raporda.” diye konuştu.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.