Madenler Herbaryum’a katılıyor

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenen “Botanik Dünyasına Yolculuk 2” projesi 16 Haziran 2014 tarihinde başlıyor. 9 gün sürecek olan proje 24 Haziran 2014 tarihinde sona erecek.5. sınıf...

Madenler Herbaryum’a katılıyor

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenen “Botanik Dünyasına Yolculuk 2” projesi 16 Haziran 2014 tarihinde başlıyor. 9 gün sürecek olan proje 24 Haziran 2014 tarihinde sona erecek.

5. sınıf öğrencileri için hazırlanan,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Çil proje yürütücülüğünde Madenler Ortaokulu’nda dahil olduğu farklı illerden 5 ayrı okul, toplam 30 öğrenci ve 6 öğretmen katılacak.

Madenler Ortaokulundan geziye Fen Bilimleri Öğretmeni Yusuf Karademir’in danışmanlığında 5. Sınıf öğrencileri Perihan Yıldız, Mehmet Ali Çakır, Ahmet Suat Sarı, Hatice Kocasarı, Salih Madan ve Asya Ferah’ın katılacağı öğrenildi.

Botanik Dünyasına Yolculuk 2 adlı bu projede katılımcılar botanik, ekoloji, kimya ve sanat temelli etkinliklerle yaparak yaşayarak bitkilerin sırlarını keşfedecekler. Böyle bir yaklaşımla katılımcıların bitkiler hakkında açık ve anlaşılır bilgiler elde etmeleri, bitkilere olan farkındalıklarının arttırılması, fenne ve bitkilere yönelik tutumlarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje etkinlikleri boyunca katılımcılar herbaryum örnekleri, bitkisel yağ ve aromalar kullanılarak yapılmış sabun, bitkilerle boyanmış ipler kullanılarak dokunan ve Milas  kültürünü yansıtan motifleri içeren mini halı, bitkilerle boyanan yumurta kabuklarından yapılan kukla ve mozaik sanatı çalışmaları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüs Florası Kataloğu gibi ürünler oluşturacaklar. Ayrıca proje kapsamında katılımcılar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüsü’ne fidan ekecekler. Köyceğiz-Dalyan bölgesi, Akyaka-Azmak bölgesi botanik gezisi ile proje sona erecek.

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.