Madencilerden eşit ücret talebi

Kamu İş sözleşme sürecinin başlamasına nedeniyle açıklama yapan Türkiye Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, maden iş kolunda çalışan işçilerin eşit iş ve eşit ücret taleplerinin mevcut...

Madencilerden eşit ücret talebi

Kamu İş sözleşme sürecinin başlamasına nedeniyle açıklama yapan Türkiye Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, maden iş kolunda çalışan işçilerin eşit iş ve eşit ücret taleplerinin mevcut hükümet tarafından yerine getirilmesini istedi.

Maden-İş sendikası Yatağan Şube Başkanı Girgin, Güney Ege Linyit İşletmesi (GELİ) iş sahasında sabah vardiyasının iş başı yapmadan önce sendika üyeleri ile yaptığı açıklamada, eşit işe eşit ücret taleplerini yargıya taşıdıklarını açıkladı. Girgin, “210 bin işçiyi ilgilendiren kamu sözleşmeleri süreci başlamıştır. 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren ve Türkiye Kömür İşletmelerinde çalışan üyelerimiz için sendika teklif taslağımız Kamu-İş’e teslim edilmiş olup, önümüzdeki günlerde ilk oturum gerçekleştirilecektir. Dünyanın en ağır iş kolu olan maden işkolunda çalışan ve ülkemizin en kârlı KİT’lerinden olan Türkiye Kömür İşletmelerinde çalışan işçiler olarak siyasi iktidara buradan bir çağrımız var. Türk-İş’in yaptırdığı araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin insanca yaşayabileceği ücret 3 bin 280TL’dir. Açlık sınırı da Bin TL’dir. Her yıl ilimizde kurumlar vergi rekortmeni olarak, verimli ve örnek bir kamu kurumu olan ve bunda da en büyük paya sahip olan işçiler olarak insanca yaşayabilecek düzeyde ve hakkımız olan bir ücreti talep ediyoruz. Madenci riski istiyoruz. İş güçlüğü ve vardiya zammı istiyoruz. Eşit işe eşit ücret istiyoruz. İktidarın haklı taleplerimizi dikkate alarak yerine getirmesini istiyoruz. Eşit işe eşit ücret konusunu yargıya da götürdük. Çıkan sonuçlara göre Anayasa Mahkemesine kadar konuyu taşıyacağız. Türk-İş yönetimine de buradan bir çağrımız var. Emekçiler ve toplum olarak Türk-İş’e her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde ölü toprağının ve iç çekişmelerin bir kenara atılarak daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Özelleştirmeler almış başını gidiyor. Taşeronlaşma yaygınlaştırılıyor. Kıdem tazminatı, bölgesel asgari ücret, esnek çalışma hükümetin gündeminde duruyor. Kamu sözleşmeleri de başladı. Ülkemizin en büyük konfederasyonu olan Türk-İş’e yönelik umut ve güvenin yeniden tesisi için bir an evvel birleştirici ve bütünleştirici bir yapı oluşturulmalı ve hak gasplarına karşı acilen mücadele süreci başlatılmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.