Maden-İş’ten Yatağan ziyaretleri

Maden-İş Sendikası Genel Merkezi'nden yöneticiler Maden-İş Sendikası ve Tes-İş Sendikası Yatağan Şubeleri ile Yatağan Belediyesi'ni ziyaret etti.Yapılan ziyaretlerde ilçede gösterilen işçi direnişinin tüm işçi sınıfına...

Maden-İş’ten Yatağan ziyaretleri

Maden-İş Sendikası Genel Merkezi'nden yöneticiler Maden-İş Sendikası ve Tes-İş Sendikası Yatağan Şubeleri ile Yatağan Belediyesi'ni ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde ilçede gösterilen işçi direnişinin tüm işçi sınıfına örnek olduğuna vurgu yapılarak; “Bu direniş sadece Yatağan işçisinin değil tüm işçi sınıfının gücünü gösterdi. Ayrıca Yatağan'da oluşturulan birlik beraberlik ortamı da çok önemli” denildi.

Yatağan işçisinin özelleştirme ve taşeronlaşmaya karşı gösterdiği direnişin yankıları devam ederken, Maden-İş ve Tes-İş sendikalarının Yatağan şubeleri ile Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık Maden-İş Sendikası Genel Merkez yöneticilerini misafir etti.

Bilindiği üzere, enerji ve maden işçilerinin Yeniköy Termik Santrali'nde barikatları yıkarak tüm müdahalelere rağmen Tınaz Bağyaka Kömür Havzası'ndan kömür taşıma ve dış üniteler bakım işinin ihalesini iptal ettirmesi yurt genelinde geniş yankı bulmuş, bu direnişin tüm işçi sınıfına örnek olacağı belirtilmişti.

Yatağan işçisinin gösterdiği direniş örneğini tebrik etmek üzere Yatağan'a gelen Maden-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, Maden-İş Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal, Maden-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Hasan Hüseyin Yıldız, Maden-İş Sendikası Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hasan Hüseyin Gürbüz ve Maden-İş Sendikası Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çimen'den oluşan ekip de elde edilen başarının önemine vurgu yaparken, Maden-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit ; “Yatağan işçisi tarafından Yatağan ve Yeniköy Termik Santrallerinde gösterilen direniş örneğini yakından takip ettik. Bu direniş işçi sınıfının inandığında neler yapabileceğini herkese gösterdi. Ancak asıl önemli olan bundan sonrası. Özelleştirme talanını iki şekilde uygulayan hükümet taşeronlaşma hayali olmayınca blok satışlara yönelecek. Bunun en iyi örneğini de Seyitömer ve Kangal'da gördük. Ancak geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Yeniköy'deki direniş devam ettirilirse bunun önüne geçebiliriz” diye konuştu.

Ayrıca, Maden-İş Genel Merkez yöneticilerinin Yatağan ziyareti sırasında diğer bir çarpıcı açıklama ise Maden-İş Genel Sekreteri Vedat Ünal'dan geldi. Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya karşı baş gösteren güven eksikliğinin hatırlatılması üzerine konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Vedat Ünal; “Hepimiz seçilerek göreve geldiğimiz gibi Mustafa Kumlu da seçilerek göreve geldi. Ortaya atılan iddialar hakkında bir şey söylemek zor. Ancak, işçi sınıfı kendisine yapılan ihaneti asla karşılıksız bırakmaz. Buna bizler de dahiliz. En küçük yanlışımızda o hesabı bizde vermek zorunda kalırız” dedi

“Yatağan Bu Gücü Birliğinden Alıyor”

Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hasan Hüseyin Gürbüz ise Yatağan'da elde edilen başarının gücünü birlik ve beraberlikten aldığına vurgu yaptı. Yatağan'ın bütün kesimleriyle tek yürek olduğunu belirten Hasan Hüseyin Gürbüz; “Yatağan'da oluşturulan bu ortam Seyitömer'de oluşturulamadı. Ancak bu noktada şunu özellikle belirtmek istiyorum ki bunda yerel basının payı çok büyük. Yatağan basını işçinin direnişini halka gerektiği şekilde duyurdu, bu da beraberinde desteği getirdi. Ancak, Seyitömer'de 12 Bin kişinin katılımıyla yapılan miting bile bu etkiyi yaratamadı. Ulusal basının yanı sıra Kütahya yerel basını da konuyu gündemde tutmadı. Yatağan basınına teşekkür ediyoruz” dedi.

Ayrıca, Maden-İş Genel Merkez yöneticilerini misafir eden Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık da verilen desteğin devam edeceğini belirtirken, Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin tarafından yapılan açıklamalarda mücadeleye destek verenlere minnet borcu olduğuna, Yatağan'da ortaya çıkan birlik beraberlik tablosunun devam etmesinin başarıyı da beraberinde getireceğine vurgu yapıldı.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.