Maden işçilerinin duruşması 17 Ocak’ta

Tekel işçilerine destek verdikleri için haklarında dava açılan Maden-İş üyeleri Milas Adliyesi’nde yapılan duruşmaya katıldı. 49 İşçinin sanık olarak yargılandığı davada duruşma 17 Ocak’ta karar aşamasına ertelendi.4...

Maden işçilerinin duruşması 17 Ocak’ta

Tekel işçilerine destek verdikleri için haklarında dava açılan Maden-İş üyeleri Milas Adliyesi’nde yapılan duruşmaya katıldı. 49 İşçinin sanık olarak yargılandığı davada duruşma 17 Ocak’ta karar aşamasına ertelendi.

4 Şubat 2010'da Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Milas Yeniköy Linyitleri İşletme Müdürlüğü (YLİ) işyerinde yapılan eylem için Milas Cumhuriyet Savcılığı'nca "yasa dışı ve genel grev yapıldığı" gerekçesi ile o gün işe gitmeyen 49 işçiye 1000'er lira para cezası verilmişti. İşçiler yasa dışı eylem yapmadıklarını, anayasal haklarını kullandıklarını belirterek cezayı ödememişlerdi.

İşçilere cezayı ödemedikleri gerekçesiyle açılan kamu davasının 4.duruşması Milas 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görüldü.Gerçekleşen duruşma sonrası karar için duruşmanın 17 Ocak 2013 saat 15.00’e ertelenmesine karar verildi.

Yatağan Güney Ege Linyitleri Müessesesi (GELİ) işyerinde yapılan Tekel işçilerine destek eylemi için Yatağan Cumhuriyet Savcılığı "kovuşturmaya gerek yoktur" kararı vermişti. Aydın İdari Mahkemesi de bu kararı onaylamıştı.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.