Maceracılar Seykimer’de buluştu

Likya Macera Yarışları’nda Avrupa’nın 10 ülkesinden 24 takım ve 96 sporcu 4 gün boyunca hiç uyumadan doğa ile mücadele edecek.Bu yıl 5.’si düzenlenen Likya Macera Yarışları Avrupa Şampiyonası, Seydikemer ilçesinde renkli...

Maceracılar Seykimer’de buluştu

Likya Macera Yarışları’nda Avrupa’nın 10 ülkesinden 24 takım ve 96 sporcu 4 gün boyunca hiç uyumadan doğa ile mücadele edecek.

Bu yıl 5.’si düzenlenen Likya Macera Yarışları Avrupa Şampiyonası, Seydikemer ilçesinde renkli görüntülerle başladı. Türkiye’den 1 takımın yer aldığı yarışmalara, 10 ülkeden 24 takım olmak üzere 96 sporcu katılıyor.

Seydikemer'de 4 gün boyunca ter dökecek sporcular, 400 kilometrelik parkurda hiç uyumadan gece gündüz aralıksız yarışacak. Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Üyesi ve Uluslararası Challenge Macera Yarışı Direktörü Bora Borçin ile birlikte 50 kişinin görev aldığı yarışmada, sporcular doğayla amansız bir şekilde mücadele edecek. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ve Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün verdiği start ile başlayan 5. Likya Macera Yarışları Avrupa Şampiyonası'nda sporcular navigasyon araçlarıyla yön bularak güzergahı takip edecek. Zorlu bir parkura karşı bisikletle 80 kilometre, şişme botla Eşen Çayı’nda 16 kilometre, denizde de botla yarışacak sporcular, 20 kilometre trekking ve kanyon yürüyüşü yaparak mücadeleyi tamamlayacak.

Türkiye’yi Musa Kadıoğlu, Özge Demirboğa, İbrahim Kadıoğlu ve İlyas Avcı’nın yer aldığı Con Bot Drivers takımının temsil ettiği yarışlara, Rusya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İspanya, İngiltere, Hollanda, Polonya ve Estonya’dan 24 takım ve 96 sporcu katılıyor. Startla birlikte koşarak Eşen Çayı'na inen sporcular, şişme botlara binerek buz gibi suyun içerisinde şelaleyi aştı. Fethiye-Antalya karayolu üzerindeki Seydikemer Köprüsü'ün yanına kadar muhteşem manzarada kürek çeken sporcular, yol kenarlarına kutların içerisinde bırakılan bisikletleri monte ederek 400 km’lik parkurda yol almayı sürdürdü.

4 gün uyumadan yarışacaklar

Uluslararası Challenge Macera Yarışı Direktörü Bora Borçin, yaptığı açıklamada, "Sporcular Seydikemer ve Fethiye’de 400 kilometrelik parkurda 4 gün boyunca aralıksız sürecek yarışmada uyumadan yarışacaklar. Seydikemer’in akarsuları, dağları, kanyonları bu yarışma ile dünyaya tanıtılacak yöre halkının turizmden yararlanmasını sağlayacak. Bölgede turizmin 12 aya çıkması için bu yarışmayı önemsiyoruz. Turizmle iç içe olan doğayı ve dağları koruyup rant baskısından korumak için önemli bir yarışma. Halkımızın kalkındırılması için önemli bir fırsat. Günler öncesinden gelen sporcularımız, UMKE ve 50 görevli 4 gün 3 gece sıfır uykuyla 10 değişik ülkeden 24 takım ve 96 sporcu macera peşinde koşuyor. Her birinde navigasyon cihazları bulunuyor. Dağ bisikletinden çayda kanoya kadar kanyonda iple inme ve 20 km trekking yaparak keyifli günler yaşayacaklar" dedi.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de, 5. Likya Avrupa Macera Yarışmasına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Bu yarışmalar çiçeği burnunda olan ilçemizin tanıtımına büyük fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

Yeni ilçe olan Seydikemer'in uluslararası bir spor müsabakasına ev sahipliği yapmasının çok önemli olduğuna değinen Kaymakam Muammer Köken ise şunları söyledi:

"Bu şampiyona Seydikemer’in Avrupa ve dünyaya tanıtımında önemli bir fırsat olacaktır. Bölgemizin turizm güzellikleri öne çıkarılacaktır. Eşen Çayı'nda kano ve Saklıkent Kanyonunu Avrupa ve dünya yakından görecektir. Bu sporcular ülkemizin birer turizm elçisi olarak değerlendirilebilecektir."

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.