Macar öğrenciye tecavüze 13 yıl hapis

2009 yılının Mart ayında Macaristan’dan Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Muğla’ya gelen R.S adlı öğrenciye nitelikli cinsel saldırı gerçekleştiren iki kişi 13 yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırıldı.Erasmus...

Macar öğrenciye tecavüze 13 yıl hapis

2009 yılının Mart ayında Macaristan’dan Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Muğla’ya gelen R.S adlı öğrenciye nitelikli cinsel saldırı gerçekleştiren iki kişi 13 yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erasmus öğrenci değişim projesi kapsamında 2009 yılında Muğla’ya gelen Macaristan uyruklu R.S. (26) isimli öğrenciyi, Ula ilçesi Akyaka Mahallesi Çınar Mevkii'nde tehdit, cebir, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakarak nitelikli cinsel saldırı iddiası ile yargılanan M.B. (30) ve M.D. (32)’nin cezaları Yargıtay tarafından onanarak Muğla Kapalı Cezaevine gönderildiler.

2009 yılında Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Muğla’ya gelen 20 yaşındaki Macaristan uyruklu R.S. isimli kız öğrenci, Akyaka’da bir apartta kaldı. R.S. apartta kalırken tanıştığı bir Türk kanalıyla Bar’a gitti. Barda tanıştığı M.B. ve M.D. isimli şahıslar R.S.’yi sabah karşı eve götürmek yerine araçları ile Akyaka Mahallesi Çınar Mevkiine götürdü. Burada iki kişi tarafından tehdit ve cebir yolu ile nitelikli cinsel saldırıya uğradı. R.S. isimli Macar öğrenci, saldırı sonrası Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerine suç duyurusunda bulundu. 2009 yılında ve Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın Yargıtay aşaması da sona ererken, M.B. ve M.D. tehdit, cebir, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve nitelikli cinsel saldırı suçlamaları nedeniyle 13’er yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Yargıtay tarafından hapis cezaları onanan M.B. ve M.D. Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından aranmaya başlandı. M.B. Akyaka’da, M.D. isimli zanlı ise Milas Ören Mahallesinde yakalanarak Muğla Adliyesi’ne getirildiler. Haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan iki kişi tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevine gönderildiler.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.