LYS’ye girecek öğrencilere tavsiyeler

14 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) öncesi Final Dershaneleri Muğla Şubesi Yöneticisi Ali Coşkun bir basın toplantısı düzenleyerek, sınava girecek olan adaylara tavsiye ve önerilerde bulundu.14...

LYS’ye girecek öğrencilere tavsiyeler

14 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) öncesi Final Dershaneleri Muğla Şubesi Yöneticisi Ali Coşkun bir basın toplantısı düzenleyerek, sınava girecek olan adaylara tavsiye ve önerilerde bulundu.

14 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) öncesi Final Dershaneleri Muğla Şubesi Yöneticisi Ali Coşkun, sınava girecek olan adaylara tavsiye ve önerilerde bulundu.

Lisans Yerleştirme Sınavlarının daha çok bilgi ağırlıklı olacağını belirten Coşkun, “Çalışan ve birikim oluşturan öğrenci emeğinin karşılığını alacak. Müfredatlarımızdaki derslerimizi 15 gün önce eksiksiz tamamladık. Birebir çalışmalar, tekrar dersleri ve deneme sınavlarıyla da artık büyük finale hazırız” dedi.

Coşkun, sınav öncesi adaylara tavsiye ve önerilerini de şöyle sıraladı:

Deneme sınavlarını ciddiye alın bunlar son provalar; denemelere girerken gerçek sınav gibi düşünerek girin. Hatırlatma kağıtlarınızı ve notlarınızı gözden geçirin. Son çalışmalarınız tamamen pratiğe yönelik olsun. Sınava 1-2 gün kala yeni şeyler öğrenmeye çalışmayın. Stresli ve yorucu faaliyetlerden uzak durun. Sınavdan bir önceki gün kesinlikle ders çalışmayın. Sınava gireceğiniz okulu, sınıfı, sırayı önceden görün mümkünse salondaki yerinize oturun. Sınava götüreceğiniz belgeleri kontrol edin, bunlar sınav giriş belgeniz ve nüfus cüzdanızdır. Sınav öncesi moralinizi bozabileceğini düşündüğünüz kişilerle görüşmeyin, sevdiklerinizle beraber olun.”

SINAV GECESİ VE SABAHI

Sınav gecesi ve sınav sabahı için de önerilerde bulunan Final Dershaneleri Muğla Yöneticisi Ali Coşkun, şunları söyledi:

“Sınavla ilgili konuşmayın. Ağır yemeklerden kaçının. Erken yatmaya çalışın, eğer çok geç yatıyorsanız erken saate çekmeye çalışın. Sınava götüreceklerinizi hazırlayın. Çay, kahve gibi içecekler sizi etkiliyorsa almamaya çalışın. Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmayın. Sınavın başlayış saatini ve sabah hazırlığını dikkate alarak biraz erken uyanın. Sınav sabahı iyi bir kahvaltı yapmaya çalışın, kahvaltı alışkanlığınız olmayabilir ama ortalama 4 saat aç kalacağınızı unutmayın.

Yola erken çıkmaya çalışın. Sınava götüreceğiniz belgeleri kontrol edin, bunlar sınav giriş belgeniz ve nüfus cüzdanı. Sınavda kullanacağınız kalem, silgi, kalem açacağı, peçete ve şekerden oluşan sınav seti ÖSYM tarafından size verilecek.  Ancak pet şişe içinde su alabilirsiniz. Yanınıza cep telefonu, hesap makinesi, saat gibi elektronik cihazlar almayın. Sınava metal aksesuar içermeyen sade bir elbise ile gidiniz.”

Adayların sınav anında yapmaları gerektiği hususlara da dikkat çeken Ali Coşkun, şöyle devam etti:

“Kitapçığı hızlıca gözden geçirin, kitapçığı kontrol ederken sorulara bakmayın ve sınav başlamadan önce başkalarının ne yaptığıyla ilgilenmeyin, çevrenizde gördüğünüz kişiler heyecanınızı arttırabilir. Sadece kitapçığınıza ve optiğinize odaklanın. Çünkü sınavın en çok yanlış yapıldığı dilim ilk 15 dakikasıdır. Bu yüzden motivasyonunuz çok önemlidir. Soru kökünü çok dikkatli okuyun. Yanlışların çoğu, soruyu iyi anlamamaktan kaynaklanır. Genelde olumlu soru cümlelerine alışkın olan öğrenci, olumsuz soru kökünü olumlu gibi okuyabilir ve çözebileceği bir soruyu yanlış yanıtlayabilir. Bu nedenle acele etmeden, önce soruyu iyi anlamaya çalışın. Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin. (ilk düşündüğünüz genellikle doğru çıkacaktır)

Kesinlikle atma yolu ile soru cevaplamayınız. Şansınıza güvenmeyiniz ve kesinlikle cevabını bilmediğiniz ve yanlış seçenekleri de eleyemediğiniz bir soruyu cevaplamayın. Çünkü LYS bilgi ağırlıklı bir sınavdır. Sınav görevlilerinin yalnızca sizi kontrol etmek ve düzeni sağlamak için değil aynı zamanda oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumda size yardım etmek üzere orada bulunduklarını unutmayın. Hayalini kurduğunuz üniversitede olmanız dileğiyle kaleminiz güçlü, zihniniz açık olsun. Başarılar.”

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.