Liverpool Bayrağı ile Fethiye’ye gömüldü

Fethiye’den 7 yıl önce ev alan ve 1,5 yıl önce tamamıyla Çalış’a yerleşen 70 yaşındaki İngiliz Boksör Dave Beattie, vasiyeti üzerine fanatik taraftarı olduğu Liverpool bayrağı ile defnedildi.İngiltere'nin Liverpool kentinde...

Liverpool Bayrağı ile Fethiye’ye gömüldü

Fethiye’den 7 yıl önce ev alan ve 1,5 yıl önce tamamıyla Çalış’a yerleşen 70 yaşındaki İngiliz Boksör Dave Beattie, vasiyeti üzerine fanatik taraftarı olduğu Liverpool bayrağı ile defnedildi.

İngiltere'nin Liverpool kentinde doğan İngiliz Dave Beattie, 7 yıl önce geldiği Fethiye'nin Çalış bölgesine yerleşerek, burada yaşamaya başladı. İngiltere’de gemi mühendisi olarak çalışan, fanatik bir Liverpool taraftarı olan ve takımının önemli maçları için İngiltere'ye giden çevresindeki herkesin “Fanatik Liverpoollu” diye adlandırdığı Beattie, 15 gün önce rahatsızlanarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada Muğla’daki başka bir özel hastaneye sevk edilen Dave Beattie, yaşamını yitirdi. Beattie’nin cenazesinin, ailesinin isteği üzerine çok sevdiği Fethiye'de toprağa verilmesi kararlaştırıldı. Dave Beattie, vasiyeti üzerine Fethiye Belediyesi Cenaze Aracı Liverpool Bayraklarıyla süslendi. Foça Mezarlığı’nda İmam Çetin Deveci’nin okuduğu dualar eşliğinde toprağa verilen Dave Beattive’nin tabutunun üstüne de Liverpool Bayrağı serildi. Defin sırasında Eşi Mary Beattie, İngiltere’den gelen Kızı Sue Beattie, ve Damadı Ronnie, göz yaşlarına boğuldular.

İngiltere’de denizaltı gemilerinin yapımında çalıştığı öğrenilen, ayrıca boksör olan Dave Beattie için bir cafe de anma töreni düzenlenirken, fotoğrafları, yazıları davetlilerle paylaşıldı. Kızı Sue Beattie “Babam Gemi Mühendisi olarak çalıştı. Boks Şampiyonuydu. İyi bir boksördü. Çok üzgünüm” dedi.

Damadı Ronnie “Kendisi çok iyi bir Liverpool taraftarıydı. Her şeyi Liverpool’du. Kendisi vasiyeti üzerine Türkiye’de gömüldü” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.