Litvanya Büyükelçisi Dalaman’da incelemelerde bulundu

Litvanya’nın yeni atanan Ankara Büyükelçisi bir dizi temaslarda bulunmak ve yatırım alanlarını incelemek üzere Dalaman’a geldi.Büyükelçi Kestutis Kudzmanas’ı Hava Limanı VİP Salonu’nda Kaymakam Yılmaz Şimşek ile Belediye...

Litvanya Büyükelçisi Dalaman’da incelemelerde bulundu

Litvanya’nın yeni atanan Ankara Büyükelçisi bir dizi temaslarda bulunmak ve yatırım alanlarını incelemek üzere Dalaman’a geldi.

Büyükelçi Kestutis Kudzmanas’ı Hava Limanı VİP Salonu’nda Kaymakam Yılmaz Şimşek ile Belediye Başkanı Sedat Yılmaz tarafından çiçeklerle karşılandı.

Dalaman’a gelen Litvanya Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas; 12 ay boyunca her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği bin 900 kişi kapasiteli tatil köyünün ön çalışması için Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ı makamında ziyaret etti

Dalaman Belediyesi’nde yapılan toplantı öncesi basına açıklama yapan Litvanya Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas; “Görevime yeni başladım; ilk ziyaret yerim Dalaman Belediyesi oldu. Türk halkını çok seviyorum. Türkiye’de ki aktiviteler hakkında çok şey duydum. Anyksciai Belediye ile Dalaman Belediyesi arasında ki ilişkiler beni memnun etti. Buraya geliş amacım, turizm ve farklı projeler hakkında görüşmek. Ayrıca öğrenci değişim programları düzenlemeyi düşünüyorum. Dalaman’da tatil köyü yapılması projesini görüşmek üzere buradayım. İki ülkenin eğitim, ekonomi faaliyetleri hakkında Türkiye Litvanya ilişkilerini geliştirmek üzere burada bulunuyorum. Şimdiden ben buranın havasından çok etkilendim. Dalaman çok güzel bir coğrafyada ve insanları gördüğüm kadarıyla sıcakkanlı. Buradan yapmak istediğimiz güzel projelerde ilerleme kaydederek ayrılmak istiyorum” dedi.

Dalaman’ın kültürü ve tarihi hakkında büyükelçiye bilgi veren Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz; “Litvanya Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas Dalaman’da yanımızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizde ki büyükelçilik görevine yeni başlamasına rağmen, ilk ziyaretini belediyemize yapmasından çok büyük mutluluk duyduk. Türkiye’de ki yeni görevinde kendisine başarılar diliyoruz. Büyük elçimizin de dediği gibi bir takım çalışmalarımız var. Burada yapılabilecek yatırımları görüşeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.