Likya Ultra Maratonu başladı

Dünyaca ünlü ultra maratoncuların da katıldığı ‘Likya Yolu Ultra Maratonu’ yarışmasının üçüncüsü başladı. Likya Yolu’nun yaklaşık 240 kilometrelik bölümünü kapsayan maraton, Ölüdeniz’den başlarken, Antalya'nın...

Likya Ultra Maratonu başladı

Dünyaca ünlü ultra maratoncuların da katıldığı ‘Likya Yolu Ultra Maratonu’ yarışmasının üçüncüsü başladı. Likya Yolu’nun yaklaşık 240 kilometrelik bölümünü kapsayan maraton, Ölüdeniz’den başlarken, Antalya'nın Kemer ilçesi Tekirova beldesindeki tarihi Phaselis Antik Kenti’nde son bulacak.

2011 yılı turizm potansiyelinin değerlendirilmesi destek programı kapsamında yer alan organizasyon, Argos Kültür Sanat tarafından gerçekleştiriliyor. Toplam 509 km uzunluğundaki tarihi Likya Yolu’nun yaklaşık 240 kilometrelik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanacak olan Likya Yolu Ultra Maratonu, bölgeyi dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Dünyanın en seçkin ve prestijli dağ maratonlarından Ultra Trail du Mont Blanc’a (UTMB) akredite olan maratonu tamamlayan koşucular, 3 puan alarak dünyadaki elit maratonlarda yarışma şansını yakalayacak.

Ultra maratonda koşucular, doğada ve zorlu koşullarda her gün ortalama 40 km olmak üzere 6 gün boyunca koşacaklar. Koşucular yiyecek-içecek ve eşyalarını yarış boyunca kendi sırt çantalarında taşıyacak, su, çadır ve medikal destek ise organizasyon tarafından karşılanacak. Ultra Maraton Proje Yönetmeni Müge Tombuş yarış hakkında bilgiler vererek, “Burada insanlar para kazanmak için yarışmıyor. Tamamen bu güzellikleri keşfetmek istiyor. O yüzden çok önemli bir yarış” dedi.

Yarışta spor ayakkabı kullanmamasıyla dikkat çeken Ted Mcdonald ise insanın doğaya en yakın kendisini bu şekilde hissettiğini ve 6 gün boyunca böyle sürdüreceğini ifade etti. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yonca Tokbaş da yarışa katılırken, maratonun 90 km'lik bölümünde yer alacak.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, “Ultra maraton, Ölüdeniz tanıtımı için çok önemlidir. Biz bunu her yıl destekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.