Labranda fotoğrafları görücüye çıkıyor

Belgesel Fotoğraf Sanatçısı Ali Konyalı’nın Milas’ta bulunan Labranda Antik Kenti ve Çomakdağ yöresinin özgün köy evlerine ilişkin fotoğraflarından oluşan sergi, Fransız Kültür Merkezi’nde açılıyor.Fransız Anadolu...

Labranda fotoğrafları görücüye çıkıyor

Belgesel Fotoğraf Sanatçısı Ali Konyalı’nın Milas’ta bulunan Labranda Antik Kenti ve Çomakdağ yöresinin özgün köy evlerine ilişkin fotoğraflarından oluşan sergi, Fransız Kültür Merkezi’nde açılıyor.

Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü, İsveç Araştırma Enstitüsü, Milli Reasürans Sanat Galerisi, İsveç Uppsala Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen sergide, Karia kralı Maussollos’un inşa ettirdiği ve Anadolu’nun Antik Dönem tarihi bakımından büyük önem taşıyan Labraunda'ya ait fotoğraflar sergilenecek.

Labranda, Karia’nın kutsal kenti olması nedeniyle dinsel mimari bakımdan özgün ve görkemli yapıları barındırıyor. Aynı zamanda Labraunda yakınındaki Çomakdağ köyleri de özgün karakterlere sahip. Özellikle, kırsal mimari bakımından, dağların üst kesimlerinde son derece kısıtlı olanaklarla ve Labraunda’daki duvar tekniği ile yaptıkları evler ve süslemeleri benzersiz özellikler taşıyor.

11 Temmuz’da açılacak sergi, 28 Ağustos’a kadar İzmir Fransız Kültür Merkezi sergi salonunda ziyaret edilebilecek.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.