Kuzu’dan, Elektronik Tebligat uyarısı

Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, Gerçek Usulde vergiye tabi olan esnaf ve sanatkarların Elektronik Tebligat Talep Bildirim Formlarını doldurup Vergi Dairesine vermeleri gerektiğini açıkladı.Kuzu konu ile ilgili...

Kuzu’dan, Elektronik Tebligat uyarısı

Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, Gerçek Usulde vergiye tabi olan esnaf ve sanatkarların Elektronik Tebligat Talep Bildirim Formlarını doldurup Vergi Dairesine vermeleri gerektiğini açıkladı.

Kuzu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Gerçek usulde vergiye tabi olan esnaf ve sanatkarlarımız ile kurumlar vergisi mükellefi olan iktisadi işletmelere, şirketlere ve diğer kurumlara vergi dairelerince yapılacak tebligatların elektronik ortamda yapılması zorunluluğu getirilmiş olup, düzenlenecek her türlü evrakların 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik ortamda tebliğ edileceği bildirilmiştir.

Gerçek usul vergiye tabi esnaflarımızın 31 Aralık 2015 tarihine kadar vergi dairesine “Elektronik Tebligat Talep Formu” doldurarak vermeleri gerekmektedir. Belirtilen süre içinde formu vergi dairesine teslim etmeyen esnaflarımıza 660.00.-TL. kurumlara 1.300,00.-TL. ceza kesilecektir.

Esnaflarımızın mağdur olmamaları için Elektronik Tebligat Talep Formunu doldurup Vergi Dairesine teslim etmeleri kendi yararlarına olacaktır. Esnaflarımız form örneğini odamızdan temin edebilir.”

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.