Kuyuya Düşen İnek Güçlükle Kurtarıldı

Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Yahşi beldesinde su kuyusuna düşen bir inek, altı saat sonra kurtarılabildi.Ortakent Yahşi beldesi Üskebi Caddesi üzerinde mandalina bahçesi bulunan iki çocuk babası Hasan Deniz (32), bahçeye gittiğinde...

Kuyuya Düşen İnek Güçlükle Kurtarıldı

Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Yahşi beldesinde su kuyusuna düşen bir inek, altı saat sonra kurtarılabildi.

Ortakent Yahşi beldesi Üskebi Caddesi üzerinde mandalina bahçesi bulunan iki çocuk babası Hasan Deniz (32), bahçeye gittiğinde holstein cinsi 5 aylık hamile ineğini ahırda göremeyince aramaya başladı. Kuyudan ses duyan Deniz Bahar, ineğinin suyla kaplı kuyunun içine düştüğünü gördü. Deniz, olayı zabıta ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İneğin düştüğü yere gelen ekipler Akut'tan yardım istedi. İneğin sahibi Hasan Deniz, ineğinin bahçede olmadığını görünce tedirgin olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Bahçeye geldim bir baktım inek yok, komşularımızın bahçelerine baktım. O sırada bir ses duydum kuyudan. İnek kuyuya düşmüş. Hemen zabıtalara haber verdim onlar Akut’a haber verdi. Ne zaman düştüğünü bilmiyorum ama hayvancağız bayağı yorulmuş. Beş aylık hamile, kuyu 20 metre boyunda, 15 metresi suyla dolu. Hayvancağızı kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Akut ekibinin gelmesiyle kurtarma operasyonu başladı. İnek zorlukla kuyudan çıkarıldı. Kepçe yardımı ile çıkarılan inek vücut ısısının çok düşük olması nedeni ile düşük yapma ihtimali olduğu öğrenildi. Kurtarma operasyonu sırasında Veteriner Akın Sarıdağ, ekibe yardım etti. Hamile olan inek kuyudan çıkarıldı. Yürüyemeyen inek önce battaniye ile ısıtıldı sonra serum ve iğne vuruldu. Veteriner Sarıdağ, düşük yapma ihtimalinin olduğunu söyleyerek “Saatlerdir kuyuda. Yorgunluktan dolayı kasları gevşemiş yürüyemiyor. Büyük bir ihtimal düşük yapacak. Vücut ısısı saatlerdir suyun içerisinde olduğu için çok düşük eksiye düşmüş” dedi.

Öte yandan kuyunun içerisinde birkaç kez kafası duvara sıkışan ineğin boğulma tehlikesi geçirdiği anlaşıldı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.