Kuyumcu kayıplara karıştı

Fethiye’de, inşaat işi de yaptığı ileri sürülen bir kuyumcunun dükkanının kepengini kapatıp ortadan kaybolması üzerine alacaklıları savcılığa başvurdu. Onlarca kişi, iki kardeş olduğu ileri sürülen dükkanın yakınında...

Kuyumcu kayıplara karıştı

Fethiye’de, inşaat işi de yaptığı ileri sürülen bir kuyumcunun dükkanının kepengini kapatıp ortadan kaybolması üzerine alacaklıları savcılığa başvurdu. Onlarca kişi, iki kardeş olduğu ileri sürülen dükkanın yakınında bekleyip kuyumculara ulaşmaya çalıştıysa da sonuç alamadı. İflas ettiği ve alacaklılarına ödeme yapamaması nedeniyle ortadan kaybolduğu ileri sürülen iki kardeş kuyumcunun vatandaşlardan yaklaşık 20 Milyon TL kâr amaçlı altın ve para topladıkları iddia edildi.

İddialara göre, Fethiye’de okul sokakta giyim, gelinlik, abiye satışı yapan A.T ve İ.T isimli kardeşler vatandaşlardan kar amaçlı altın ve para topladı. İnşaat işi de yapan iki kardeş sıkıntılı bir duruma düşünce kentte kısa sürede 'iflas ettikleri' dedikodusu yayıldı. Cuma günü öğle saatlerinden itibaren kuyumcu dükkanı kapanınca o güne randevu verilen alacaklılar dükkan kapalı olduğundan alacaklarını tahsil edemedi. Makbuz ve altın karşılığı vatandaşların birikimlerini yatırdığı iki kardeş dükkanı cumartesi ve pazartesi günü açmayınca alacaklı 30-40 kişilik grup okul sokakta buluşup dolandırıldıkları iddiasıyla Fethiye Cumhuriyet Savcılığına başvurdu.

Mağdurlardan Mehmet Manavlı, “178 gram altın hesabı açılarak 15 bin TL yatırmıştım. Bu parayı düğün alışverişinde kolaylık yapmak için yatırmıştık. Kardeşimin tuvaletlerde temizlik yaparak kazandığı paraydı. Düğün günü geldi. İT’den parayı istedim. Yarın gel dediler. Geldiğimizde dükkan kapalıydı. Telefonlara da cevap veren yok 5 yıldır makbuz karşılığı çalıştığımız parayı bunlara yatırdık. Şuan mağdur olduk. Kendilerinin ortaya çıkmasını ve açıklama yapmalarını istiyoruz” dedi.

Sabri Tat isimli vatandaş, 45 bin 800 TL alacağı olduğunu, 2B arazisini satın almak için para biriktirdiğini 10 Eylül’de almak için yatırdığını ancak alamadığını ulaştığı kişilerinde battıklarını söyleyince şok olduğunu biran önce mağduriyetlerin giderilmesini istediklerini anlattı. Osman ve Hasan Duru ile diğer vatandaşlarda mağdur olduklarını belirterek "kazandığımız parayı kar amaçlı altın olarak yatırmıştık. Elimizde sadece makbuz var. Bu makbuzlarla savcılığa gideceğiz" dediler.

Kuyumcu dükkanı çevresinde toplanan vatandaşların olası bir olay çıkarmaması için emniyet müdürlüğü asayiş bürosu ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.