“Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” başladı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, İlçe Kaymakamlarının katılımı ile “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” değerlendirmesi yapıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 26 Ekim 2021...

“Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” başladı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, İlçe Kaymakamlarının katılımı ile “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” değerlendirmesi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 26 Ekim 2021 tarihinde açılışını yaptığı Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle ülke genelinde başlatıldı.

Proje amacının öğrencilere okuma kültürünü kazandırarak öğrencilerin araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onları hayata ve geleceğe hazırlamak olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, proje kapsamında kütüphanesi olmayan okullara yeni kütüphane yapılması ve okullardaki mevcut kütüphanelerin de yenileceğini belirtti.

Güncellenecek veya yeni yapılacak kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleneceğini belirten Vali Orhan Tavlı, ilçe kaymakamlarına il genelinde “Kasım ayı içerisinde kütüphanesiz okul kalmasın” talimatını verdi ve gerek devletin desteği gerekse de Muğla’da hayırsever desteğinin alınmasının önemini vurguladı.

İlçe ve okul bazlı istatistikleri açıklayarak proje kapsamında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar konusunda sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, kütüphane mobilyalarının üretiminin ve montaj işlemlerinin ilimizdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde yapılacağını ve bu sayede meslek liselerinin de kazanç elde edeceğini belirtti.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.