Kutlu Doğum Haftası coşkuyla kutlanıyor

14-20 Nisan tarihleri arasında her yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası; Milli Eğitim Müdürlüğü ilgili şube müdürlüğünün koordinesinde, Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin etkinlikleri ile coşkuyla kutlanıyor. Mustafa Kemal...

Kutlu Doğum Haftası coşkuyla kutlanıyor

14-20 Nisan tarihleri arasında her yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası; Milli Eğitim Müdürlüğü ilgili şube müdürlüğünün koordinesinde, Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin etkinlikleri ile coşkuyla kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kutlama etkinliğine çok sayıda izleyici katıldı.  Kutlu Doğum Haftası’nın teması bu yıl “Hz.Peygamber ve İnsan Onuru” olarak belirlenmiş olması nedeniyle; Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Mersin, Hz. Peygamber’in insan onuruna verdiği önemi ve sevgiyi sahabelerin yaşantısından etkileyici örnekler ile anlattı. “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız.” temasıyla öğrencilerin yapmış olduğu sunumlar çok beğenildi.

Peygamber efendimize yazılan “Yağmur” naatının ve “Kırk Yaşındasın” şiirlerinin İmam Hatip Lisesi öğrencilerince okunması sırasında seyirciler gözyaşlarını tutamadı. Programda söyledikleri ilahiler nedeniyle, Muğla Müzisyenler Derneği temsilcileri büyük alkış aldı. Peygamberimize mektup ve şiir yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini; Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak verdi.

Vali Yardımcısı Yayman, ayrıca programa ilahi ve ezgileri ile renk katan Muğla Müzisyenler Derneği’ne emeklerinden dolayı teşekkür etti. Kutlu Doğum Haftası; ebru-hat-resim sergisi, konferans, gül ve aşure dağıtımı etkinlikleri ile kutlanmaya devam ediyor.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.