Kutlu Doğum Haftası başladı

Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında Öğretmenevinde düzenlediği toplantıda bilgi verdi.Muğla İl Müftüsü Basiş, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak...

Kutlu Doğum Haftası başladı

Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında Öğretmenevinde düzenlediği toplantıda bilgi verdi.

Muğla İl Müftüsü Basiş, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum Haftasında peygamberimizin mesajlarını çeşitli etkinliklerle insanlara ulaştırmaya çalışacaklarını belirtti. Başiş, son iki asırda insanlık bilimsel birikimde ve teknolojik gelişmelerde büyük ilerlemeler kaydetmesine rağmen, ayrı ilerlemeyi insan onurunu korumada ve yüceltmede gösteremediğini söyleyerek, “İnsan kendisinin yüce bir varlık olduğunu unuttuğu için insanlık onuru çiğnendi ve ayaklar altına alındı. Kadına ve çocuğa şiddet arttı. Büyüğe saygı, küçüğe merhamet azaldı. Engelli, düşkün ve yetimler görmezden gelindi. Toplumda ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, terör, gelir adaletsizliği, eğitim eşitsizliği, emeğe saygısızlık, istismar ve nefret arttı” dedi.

Hasan Başiş, Hz. Peygamberin her insana değer verdiğine vurgu yaparak, “Çocuklarla zaman geçirir, onlara değer verir, onların onuruna hitap ederdi. Peygamber efendimiz, her konuda kadınlara, çocuklara, kâinata kısacası varlığa karşı davranışlarımızda insan onurunu esas almamızı emrediyor. Bu sebeple insanımız maruz kaldığı bu onursuzlaşmadan kurtulmak, onurlu ve huzurlu bir hayat sürdürebilmek için o nurla onurlanmalıyız. Kutlu Doğum haftası ilimiz, ilçelerimiz, belde, kasaba ve köylerimizde yoğun bir şekilde programlarla kutlanmaktadır. 18 Nisan tarihinde Kurşunlu Camii yanından Kutlu Doğum aşı, Türk Tasavvuf dinletisi ve mehter gösteri olacak. 19 Nisan tarihinde ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Diyanet İşleri eski başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan hocamızın konferansı olacaktır. Etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.