Kurvaziyer Limanı Proje ihalesi sonuçlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Fethiye’ye yapılması muhtemel Kruvaziyer Limanı hakkında araştırma ihalesi sonuçlandı.Fethiye Kruvaziyer liman tartışmaları üzerine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yazılan...

Kurvaziyer Limanı Proje ihalesi sonuçlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Fethiye’ye yapılması muhtemel Kruvaziyer Limanı hakkında araştırma ihalesi sonuçlandı.

Fethiye Kruvaziyer liman tartışmaları üzerine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yazılan proje sonucunda GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı)'dan alınan destek ile hayat geçirilen çalışmanın maliyeti 53 bin 200 TL ve tamamı GEKA tarafından finanse ediliyor.

19 Şubat 2014 tarihinde verilen ihale ilanı sonucunda, ihaleyi Margen Kara ve Deniz Araştırmaları Eğitim Araştırma firması aldı. Üç aylık süresi olan proje yapılan sözleşmeye göre üç uzmandan oluşan ekip tarafından 19 Mayıs 2014 tarihinde sonuçlandırılacak.

Proje ile ne yapılacak?

Proje dört ana faaliyetten oluşacak. Bu faaliyetler mühendislik, denizcilik ve turizm konularında uzman üç akademisyen tarafından gerçekleştirilecek. İlk faaliyet Fethiye ilçesinin kruvaziyer turizm potansiyelinin belirlenmesi olacak. ikinci faaliyet ile kruvaziyer limanının özelliklerinin ne olması gerektiği ortaya konacak. Üçüncü faaliyet adımında kruvaziyer limanı pazarlama stratejisinin nasıl olması gerektiği ele alınacak. Dördüncü ve son aşamada ise tüm uzmanlar bir araya gelerek görüşlerini içeren sonuç raporunu yazacaklar.

Araştırma ekibi Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Hakkı Kişi, Jeofizik mühendisi ve deniz bilimleri üzerine doktora yapmış olan Yrd. Doç. Dr. Ersel Zafer Oral ile turizm işletmeciliği ve pazarlama konusunda uzman olan Yrd. Doç. Yeşim Coşar'dan oluşuyor.

Literatür taraması, saha ölçümleri, uzman görüşleri ile kapsamlı bir çalışma gerektiren proje sonucunda Fethiye'ye yapılacak olan kruvaziyer limanı hakkında olumlu veya olumsuz sayısal veriler ortaya çıkarılacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başta Muğla Valiliği, Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi olmak üzere tüm ilgili birimler ve kamuoyu ile paylaşılacak.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.