Kurumlar restleşti olan Yörük Şenliği’ne oldu

Muğla'da devletin iki kurumu arasında temel fıkralarını aratmayacak bir olay yaşandı. Muğla İl Özel İdaresi, Orman Bölge Müdürlüğü'ne Yılanlı Mevkiindeki ormanlık alanda ruhsatsız düzenleme yaptığı gerekçesi ile 15...

Kurumlar restleşti olan Yörük Şenliği’ne oldu

Muğla'da devletin iki kurumu arasında temel fıkralarını aratmayacak bir olay yaşandı. Muğla İl Özel İdaresi, Orman Bölge Müdürlüğü'ne Yılanlı Mevkiindeki ormanlık alanda ruhsatsız düzenleme yaptığı gerekçesi ile 15 bin TL ceza kesip Yörük şenliği yapılan alanı mühürleyince, Orman Bölge Müdürlüğü de Muğla İl Özel İdaresi'ne Sakartepe Mevkiindeki tesislerinde Ormanlık Alana ihlal ettiği gerekçesi ile 150 bin TL'lik ceza kesti. İki kurum arasında ceza restleşmesi nedeniyle 25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 6. Yörük Türkmen şenliği tehlikeye girdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, iki yıl önce bizzat katıldığı Yılanlı mevkiindeki Muğla Yörük Obaları Şenliği’nde şenlik alanının çevre düzenlemesi ve büfeler yapılması talimatı sonrası, alan yeniden düzenlenmiş ve geçen yıl yapılan Yörük Şenliğinde Vali Fatih Şahin ve AK Parti Muğla Milletvekilleri ile Orman Genel Müdürünün katıldığı tören ile açılmıştı.

Yörük Şenliği’nin düzenlendiği alanda Valilik ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı proje ile ‘Yörük Köyü’ oluşturulması için çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar sürerken, Orman Bölge Müdürlüğü’nün alanı Muğla Yörük Obaları Derneği’ne tahsisi gündeme gelince Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü ormanlık alana ruhsatsız düzenleme yapıldığını ileri sürerek mühürledi ve yaklaşık 15 bin TL’de ceza kesti.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne İl Özel İdaresi tarafından kesilen para cezasının ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü de 1994 yılından bu yana tartışma konusu olan Gökova Körfezini hakim tepeden gören Sakartepe mevkiindeki tesislerde İl Özel İdare’nin ormanlık alanı ihlal ettiğini gerekçe göstererek yaklaşık 150 bin TL ceza kesti.

Devletin iki kurumu arasındaki mühürleme gerginliği sonrası 25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan ve Türkiye’nin dört bir yanından ve Türk dünyasından önemli konukların katılacağı 6. Yörük Türkmen Şenliği’nin yapılması tehlikeye girdiği açıklandı. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Biz Yörük Türkmen Şenliği için hazırlığımızı yapıyoruz. 25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 6. Yörük Türkmen şenliğinin yapıldığı alanın mühürlü olması nedeniyle yer konusu belirsizliğini koruyor” dedi.

Muğla İl Özel İdare Genel Sekreterliği yetkilileri ise, Ormanlık alanda orman faaliyetlerinin yapılmasında hiçbir sakınca bulunmadığını belirtirlerken, alanın orman faaliyetleri dışında kullanılması durumunda ruhsatlandırma işlemleri gerektiğini açıkladılar. Muğla İl Özel İdare yetkilileri, Sakartape Tesislerindeki sorunun ise yeni bir sorun olmadığını, 1994 yılından bu yana devam eden bir sorun olduğunu belirterek, iki kurumun birbirleri ile restleşmesi gibi bur durumun söz konusu olmadığını ileri sürdüler.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, şenliğin ertelenmesinin söz konusu olmadığını söylerken, mühürleme işleminin abartılmaması gerektiğini söyledi.

 

Bu haber toplam 173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.