Kurumlar ile Okullar nikahlandı

Muğla İl Milliği Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçirmeye çalıştığı “Okul-Kurum Kardeşliği” Projesi kapsamında kurumların kardeş olduğu okullar ile protokol imzalandı. Projeyi nikaha benzeten Vali Mustafa Hakan Güvençer,...

Kurumlar ile Okullar nikahlandı

Muğla İl Milliği Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçirmeye çalıştığı “Okul-Kurum Kardeşliği” Projesi kapsamında kurumların kardeş olduğu okullar ile protokol imzalandı. Projeyi nikaha benzeten Vali Mustafa Hakan Güvençer, nikah şahitliği yaptı.

Muğla’daki ilk ve orta dereceli okullar ile kamu kurumları işbirliğini geliştirmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Okul-Kurum kardeşliği’ projesinin protokolü okul müdürleri ile kurum temsilcileri arasında imzalandı.

Muğla Öğretmenevi salonunda düzenlenen protokol imza törenine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, kamu kurumlarının müdür ve temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.

İlk etapta Menteşe’de uygulanacak

Proje ile ilgili bilgi veren Vali Mustafa Hakan Güvençer, projenin kapsamı konusunda kendisine detaylı bilgi verilmediğini belirtti. Kurumlara gönderilen davetiyeden de bilgisinin olmadığın söyleyen Vali Güvençer, “Benim de çok yakından takip ettiğim Bilge Hareketi’nin bir devamı olarak ortaya çıkan bu proje konusunda mutlak bir mutabakat var. O da eğitimin sorunları ve bu sorunların çözümü noktasındaki mutabakat. Kardeş okul, kardeş kurum projesi nereden çıktı gibi sorular akla gelebilir. Muğla valisi olarak ben şunu söyleyebilirim. Muğla gerek interlandı, gerek tarihi varlığı, gerek sahip olduğu tüm sosyo ekonomik ve kültürel değerler ile büyük sorular var, büyük sorunların farkındalığı fena değil, ama büyük sorular ölçüsünde büyük hedefler de olmalı. Bu hedefler konusunda ben bazı sıkıntılar görüyorum. Sorunlar ve büyük hedefler çerçevesinde hakezatında aynı derecede belki de onu aşan derecede çok büyük potansiyel var. Benim gördüğüm bu potansiyelin yeterince harekete geçirilmiş olması. Bu manada eğitim, hissettim ki, ortak tespitler ve ortak hedefler mutabakatı bir şekilde ortaklaşa çalışma ile sahaya insin. Bunun için de bir zemin hazırlansın. Bu zemin için de bir kurumsal yapı oluşsun. Beklenilen çok fazla bir şey değil. Kurumsal yapılarla bir veya birden fazla okulu eşleştirip, o kurum ile okulu kardeş kılıp, sonrasını kardeşlik hukukuna bırakmak. Kamu kurumları için belki söylenemez ama, kamu kurumu dışındakiler için gönüllük olmalı idi. Kurumlara gönderilen davetiyeler bana sorulmadı. Bu konuda Milli Eğitim benimle hiç diyalog kurmadı, eğer bana sorulsa idi, kamu kurumu dışında esnaf odaları, Sanayi Ticaret Odası, Meslek örgütlerimiz, Arıcılar Birliğimiz burada olmalıydı. Bu konu onlara da izah edilmeli idi. Benim aklımdan geçen bu idi. Burada en temel maksat, eğitimden de farklı olarak bu sinerjiyi yaratabilmek amacıyla, seçtiğimiz sorunlarda, Muğlalılık ruhunu yaratıp, sorunlara ortak eğilmek, paylaşmayı bilebilmek, iradelerimiz ile birlikte emeklerimizi birleştirerek sonuç elde etmek ve kurumsal bir yapı içinde bu işi yürütmek. Kardeş okul, kardeş kurum projesi kapsamında okul ve kurumlar yaptıkları faaliyetleri dönem sonunda bir rapor haline getirip dönem sonunda böyle bir toplantıda yapılanları paylaşacağız. Proje kapsamında ilk etapta sadece Menteşe ilçesinde proje uygulanacak. Önümüzdeki süreçte projenin kapsamı ilçe kaymakamlıklarımız ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ortaklaşa yürütebilir” dedi.

‘Okul-Kurum Kardeşliği’ projesi kapsamında kurum müdürleri ile okul müdürleri arasında protokol imzalanırken, Vali Mustafa Hakan Güvençer bu protokolün bir nevi nikah olduğunu belirtirken, kendisinin de bu nikahta sadece şahitlik yaptığını belirtti.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.