Küreci: Türkiye’nin partisiyiz

AK Parti, Muğla’da bir ilke imza atarak yaklaşık 13 bin üyesi bulunan Muğla’daki sivil toplum kuruluşları için sandık koydu. Sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri AK Parti’den kimi aday görmek istediklerini belirtmek...

Küreci: Türkiye’nin partisiyiz

AK Parti, Muğla’da bir ilke imza atarak yaklaşık 13 bin üyesi bulunan Muğla’daki sivil toplum kuruluşları için sandık koydu. Sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri AK Parti’den kimi aday görmek istediklerini belirtmek için oy kullandılar. Katılım gösteren herkese teşekkür eden AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, “ Partimiz farkını ortaya koydu. Biz kitle partisi değil Türkiye partisiyiz.”dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla'da  da 23 Mart Pazartesi günü yapılan sendika, dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarının yönetim kurulu üyelerine dönük bir temayül yoklamasının katılımının sevindirici olduğunu söyledi.

“Demokratik temayülde, AK Parti’nin aday adayları değil STK’ların kimi milletvekili görmek istedikleri yönünde oylarını özgürce kullandığı bir uygulama yapıldığını" belirten Küreci, "Böylelikle AK Parti milletvekili aday belirleme sürecindeki farkını da ortaya koymuştur" dedi.

Küreci, demokratik temayülün ayrıntıları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Dernek,vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurulu asıl üyeleri temayüle gelerek demokratik temayül için  sandıkta tercihlerini yansıttı.Partimizde teşkilat temayüllerinin tamamlanmasının ardından, ara komisyon çalışmaları ile beraber milletvekili adaylarını belirleme süreci devam etmekte. Bu çalışmalara ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek Vakıf ve Meslek Örgütleri ve bunların yönetim kurullarında görev alanların bu sürece dâhil edilmesi konusunda, Genel Merkezimiz tarafından karar alınmıştı. Bu karar kapsamında yapılan oylamada, ilimizde kimleri milletvekili olarak görmek istiyorsunuz gibi sorularla STK’larımız kanaatlerini bildirdiler. Yapılan uygulama ile siyasi görüşü her ne olursa olsun toplumun her kesimini temsil eden STK'larımız tercihlerini yaptı. Genel Merkezimiz tarafından tüm tercihler titizlikle incelenerek değerlendirilecektir. Bizler bir kitle partisi değil Türkiye'nin partisiyiz. Temayül yoklamamıza katılım sağladıkları için tüm STK’larımızın değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.