Kurbanlıklara sıkı denetim

Haber MerkeziDalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların daha sağlıklı kurban kesmeleri için hayvan pazarlarında denetimler yapıldı.Yapılan denetimler için...

Kurbanlıklara sıkı denetim

Haber Merkezi

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların daha sağlıklı kurban kesmeleri için hayvan pazarlarında denetimler yapıldı.

Yapılan denetimler için bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz “Hayvan Sağlığı Komisyonu yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, hayvan hareketlerinin artmasına bağlı olarak ilçemizde görülebilecek hayvan hastalıklarının önlenmesi ve kurban süresince tescilli, sağlıklı hayvanların hijyenik şartlarda nakledilmeleri, satılmaları ve kesimlerinin temini amacıyla kurban bayramına kadar kontrollerimiz devam edecektir.

Kurbanlık hayvan satışı yerleri dışında hayvan alım-satımlarına müsaade edilmeyecektir. Kurban satış yerlerinde; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanları ve zabıta görevlilerince büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda kulak küpesi, sağlık raporu ve diğer evrakların kontrolü yapılıyor. Ayrıca kurbanda kesilen hayvanlara ait kulak küpelerinin köy muhtarlarınca ve belediye görevlilerince toplanarak bayramdan sonra 16 Kasım 2012 tarihine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze iade edilmesi gerekmektedir” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.