Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Bayır Hayvan Pazarı'nda hareketli günler başladı. Ege Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarı olan Bayır Hayvan Pazarı'na, Türkiye'nin dört bir yanında kurbanlık hayvanlar gelirken alıcılar...

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Bayır Hayvan Pazarı'nda hareketli günler başladı. Ege Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarı olan Bayır Hayvan Pazarı'na, Türkiye'nin dört bir yanında kurbanlık hayvanlar gelirken alıcılar da pazara akın etti. Ancak, satıcılar fiyatların ucuzluğundan, alıcılar da kurbanlık fiyatlarının pahalı olmasından yakındı.

Bayır Belediyesi Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvanlar 500 ile 1500 lira arasında alıcı bulurken, büyük baş hayvanlar ise kilosuna göre 3 bin ile 13 bin lira arasında alıcı buluyor.

Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban; yaptığı açıklamada hem alıcının hem de satıcının fiyatlardan memnun olmadığını belirterek Belediye olarak kendilerinin fiyattan ziyade hijyen ve sağlık konularına önemsediklerini söyledi. Bayır Belediyesi olarak Ege Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarına sahip olduklarını ifade eden Çoban, "Hayvan Pazarı, Ege Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarıdır. Burada belediye görevlileri, gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü görevlileri, vergi dairesi görevlileri görev yapmaktadır. Pazarımıza sağlık raporsuz ve kulak küpesiz hayvan alınmamaktadır. Ayrıca pazara giren tüm araçlar ve hayvanlar dezenfekte edilmektedir” dedi.

Pazarda küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar satılırken, çok çekişmeli pazarlıklar da yaşanıyor. Hayvan satıcıları fiyatların ucuz olduğunu savunurken, alıcılar da fiyatların pahalı olduğundan dert yanıyor. Bayır Hayvan Pazarı'na Türkiye’nin her birinden hayvan gelmesi de dikkati çekti.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.