Kur’an Kursu için 75 bin TL toplandı

Fethiye Müftülüğü tarafından yaptırılacak olan 150 öğrenci kapasitesi Yatılı Kuran Kursu için ilk harcı Fethiye ve çevresinde görev yapan din görevlileri koydu. Her ay yapılan aylık din görevlileri toplantısı İlçe...

Kur’an Kursu için 75 bin TL toplandı

Fethiye Müftülüğü tarafından yaptırılacak olan 150 öğrenci kapasitesi Yatılı Kuran Kursu için ilk harcı Fethiye ve çevresinde görev yapan din görevlileri koydu. 

Her ay yapılan aylık din görevlileri toplantısı İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu Başkanlığında Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya yaz kuran kurslarının başlaması nedeniyle Camilerde görev yapan Din görevlilerinin yanı sıra Kuran Kurslarında Görev yapan bayan din görevlileri de katıldılar. Toplantıda İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, yaz kuran kursu ve Ramazan Ayı ile ilgili olarak din görevlilerine yapılması gereken ve dikkat edilmesi gereken bazı konularda bilgiler aktardı.

Fethiye İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, yaz kuran kursunun başlaması nedeniyle çocukların camilere davet edilmesini ve kesinlikle çocuklara cami kirlenecek diye cami dışında eğitim verilmemesini istedi. Kadıoğlu Camilerin sürekli olarak açık tutulmasını Cuma namazında ise cemaatin Yaz kuran kursu ile ilgili olarak bilgilendirilmesini istedi.

Öte yandan toplantıda Karaçulha beldesi Çalıca Mahallesi’ndeki mevcut erkek kuran kursunun yıkılarak yerine yeniden 150 öğrenci kapasiteli yatılı kuran kursu yapımı için Fethiye’deki din görevlileri kendi aralarında topladıkları 75 Bin TL’lik yardımın temsili çekini Fethiye İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’na teslim ettiler.

Din görevlilerinden 75 Bin TL’lik temsili çeki teslim alan Kadıoğlu, “Tüm din görevli arkadaşlarıma bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kuran kursu inşaatımızı inşallah önümüzdeki yıl içerisinde tamamlayıp hizmete açacağız” dedi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.