Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması sonuçlandı

Kuran Kurslarında eğitim gören 17 yaş altı kız öğrenciler arasında düzenlenen "Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye finali, Muğla'da gerçekleşti. Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe...

Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması sonuçlandı

Kuran Kurslarında eğitim gören 17 yaş altı kız öğrenciler arasında düzenlenen "Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye finali, Muğla'da gerçekleşti. Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, Din Hizmetleri Uzman Vekili Sevdegül Çekiç , İstanbul Uzman Vaizi Muteber Gülsefa Uygur, Tokat Artova Vaizi Zeynep Güler, Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, İstanbul, Trabzon, Samsun, Sivas, Kütahya, Isparta ve Ağrı'dan katılan yarışmacılar, aileleri ile imamlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, ‘’Gel bu yaz, Kur’an-ı sende gönlüne yaz’’ sloganıyla bütün öğrencileri çağırdıklarını ifade ederken Türkiye’de 1 milyon 717 bin kişinin Kur’an okuduğunu ve öğrenmeye başladığını belirtti. Aydın, "Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra Gençlik Spor Müdürlükleri ile bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde her ilde sportif aktiviteler için Gençlik Spor'a bağlı bütün salonlardan Kur’an Kursu'na gelen öğrencilerimiz ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar" dedi.  Türkiye genelinde yoğun bir çalışma başlattıklarının altını çizen Aydın, "Cumartesi- Pazar demeden çalışıyoruz. Şuanda ülke genelinde 16 bin'e yakon Kur’an Kursu açtık. Şuanda toplam 30 bin personel ile hizmet veriyoruz. Çalışmalarımız arasında engelli arkadaşlarımızda düşünerek işitme engelli arkadaşlarımız için kolaylaştıcı düzenlemeler gerçekleştirdik. Ayrıca ülkemizde bin 100 yabancı uyruklu misafirimiz var ve bunalara Kur’an okutuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi Yarışmaya bölgelerinde birinci olan İstanbul, Trabzon, Samsun, Sivas, Kütahya, Isparta ve Ağrı illerinden 7 yarışmacı katıldı. Yarışmanın başlaması ile birlikte öğrenciler sahnede, aileleride onları izlerken ter döktü. Yarışmacıların tek tek okudukları sure ve ayetleri takip eden seyirciler aynı zamanda unutulmaz bir kuran ziyafetide yaşadılar.  Yarışmada öğrenciler Kuran'ı Kerimden belirlenen sure ve ayetleri okuyarak jüri üyelerinden tam puan almak için Kuran'ı Kerim'i en güzel şekilde okumaya gayret etti. Yarışmanın sonundan "Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye birincisi Kütahya'dan Beyza Nur Köse oldu. Yarışmada ikinci Samsun'dan katılan Hamdiye Nur Balçık, üçüncü ise İstanbul'dan Meryem Enkah oldu. Ayırca yarışmada birinciye 5 cumhuriyet, ikinciye 4, üçüncüye 3, diğer yarışmacılara ve öğretici hocalara 2'şer cumhuriyet altını hediye edildi.

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.