Kurallara uymayan esnaf teşhir edilecek

Yatağan'da fırın işletenlere yönelik uygulanan hijyen eğitiminin ardından düzenlenen belge töreninde konuşan Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yönetmeliğe aykırı olarak üretim ve satış yapan işyerlerini sert bir dille...

Kurallara uymayan esnaf  teşhir edilecek

Yatağan'da fırın işletenlere yönelik uygulanan hijyen eğitiminin ardından düzenlenen belge töreninde konuşan Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yönetmeliğe aykırı olarak üretim ve satış yapan işyerlerini sert bir dille uyardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Çeşitleri Tebliği' kapsamında, gıda üretimi yapan ve satanlara yönelik uyguladığı hijyen eğitimleri Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Yatağan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde Yatağanlı fırıncılara yönelik uygulandı.

Kursun tamamlanmasının ardından eğitimlere katılan yaklaşık 80 fırıncının katılımıyla Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen belge dağıtım töreninde Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in yanı sıra, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yatağan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veli Kanburoğlu ve Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu da hazır bulundu.

Törende fırıncılara seslenen Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, benzer eğitimlerin çeşitli alanlarda devam edeceğini belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'teşhir' uygulamasını hatırlattı ve; “Bilindiği üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uygunsuz gıda maddesi üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik uyguladığı 'teşhir' kararı var. Yapılan denetimlerde koşullara aykırı üretim ve satış yaptığı tespit edilen işyerleri gazete ve televizyonlar aracılığı ile teşhir ediliyor.

Eğitimlerin ardından Yatağan'da da denetimlerimizi sıklaştırarak kapatma cezası alan işyerlerini basın ve internet yoluyla teşhir edeceğiz. Bunu sadece fırınlar için değil, üretim ve satış yapan bütün işyerleri için söylüyorum. Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak ve verilen cezalar üst seviyede olacak. Kimsenin halkın sağlığıyla oynama hakkı yok” dedi.

Ayrıca tören sırasında konuşan Yatağan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veli Kanburoğlu ise bu konudaki şikayetlerin 'Alo 174 İhbar Hattı'na iletilebildiğini belirterek; “Artık halk otokontrol sistemine geçti. Herkes daha bilinçli. Tüketici sorguluyor ve dikkat ediyor. Bu dikkatin sonucu da Alo 174 İhbar Hattı'na şikayet ve ihbar olarak geri dönüyor. Sistemde kayıtlı ve değerlendirilmiş pek çok şikayet var. Bizim uyguladığımız cezai işlemler trafik cezalarına da benzemiyor. 20 Bin TL'ye kadar ceza almış iş yerleri var. Amacımız ceza yazmak değil, halkın sağlığını ön planda tutan iş yerlerini hizmete kazandırmak. İlk uyarının ardından ikinci de cezai işlem uygulamak zorundayız. Mağdur olmak istemeyen iş yerlerimiz yönetmeliğe uygun çalışmalı" dedi.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.